Geld lenen kost geld

Klantenservice

Bekijk onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op

Ambtenarenlening

Wat is een ambtenarenlening?

Een ambtenarenlening is niets meer dan een lening die speciaal samengesteld is voor deze doelgroep.

Auto financieren

Hoe werkt de financiering van een auto?

Om een auto financiering af te sluiten, richt jij je tot een geldverstrekker. Jij dient hier allereerst een aanvraag in. Deze wordt vervolgens bekeken door de geldverstrekker. Indien er geen onduidelijkheden zijn, heb je binnen de kortste keren uitsluitsel. In sommige gevallen doet de geldverstrekker een tegenvoorstel of moet je extra documentatie aanleveren. Zodra beide partijen akkoord zijn, wordt het contract opgesteld. Deze dien je vervolgens te ondertekenen. Na ondertekening zit je aan de lening vast. De lener heeft vervolgens het recht om in de auto te rijden. Daarbij komt dat hij de eigendomstitel van de auto in ontvangst neemt. Desondanks is de auto pas officieel eigendom van de lener nadat deze de auto financiering binnen de looptijd heeft afgelost.

Hoeveel kan ik financieren voor een auto?

De hoogte van het bedrag dat jij kunt lenen om een auto te kopen, verschilt per persoon en per kredietverstrekker. Jouw inkomen en eventuele schulden spelen hierbij een rol. Wanneer je een (grote) schuld hebt, krijg je zeer waarschijnlijk geen of een lagere autolening. Ben je benieuwd hoeveel geld jij ongeveer los kunt krijgen voor de aankoop van jouw auto? Richt je dan eens tot onze berekeningstool. Hier vul je jouw gegevens in en wij doen de rest voor je. Binnen een paar tellen weet jij hoe hoog jouw autolening ongeveer uitvalt. Zie je hier een auto financiering tussen staan die jou aanstaat? Dan kun je deze via onze site direct afsluiten.

Wat is een auto financiering?

Een auto financiering is een lening die het mogelijk maakt om de aankoop van een nieuwe of tweedehands auto te financieren. Een geldverstrekker kan een consument het volledige bedrag lenen dat nodig is voor de aankoop van een auto, maar ook een gedeelte. Het bedrag dat je leent, betaal je vervolgens maandelijks terug. Aan het einde van de afgesproken looptijd bij het aangaan van de lening dien je de financiering afbetaald te hebben. Naast de geldsom die je leent, wordt er rente geheven over een auto financiering. Hierdoor vallen de kosten van de lening hoger uit dan enkel het geleende bedrag. De rentepercentages verschillen per lening en soms zelfs per geldverstrekker. Verdiep je hier dan ook eerst goed in alvorens jij een autolening afsluit. Dit kan door op onze site auto financieringen met elkaar te vergelijken.

Wat zijn de aandachtspunten voor een auto financiering?

Er is een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden alvorens je een auto financiering afsluit. Een eerste aandachtspunt is de rente. Veel kredietverstrekker hanteren namelijk een andere rente voor een autolening. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een lening afsluit. Over de gehele looptijd gezien kan dit je behoorlijk wat geld schelen. Naast de rente moet je ook naar de looptijd van de lening kijken. Wil je maandelijks niet al te veel geld aflossen? Kies dan voor een financiering met een lange looptijd. Je smeert de kosten dan uit over meerdere jaren. Wil je juist snel verlost zijn van de lening? Dan is een auto financiering met een korte looptijd waarschijnlijk interessant voor jou. Ook hier kun je bij een vergelijking op letten.

Badkamer financieren

Kan ik geld lenen voor een badkamer?

Je kunt geld lenen voor een badkamer wanneer je zelf niet voldoende financiële middelen hebt. Dit geldt zowel wanneer je een nieuwe badkamer wilt kopen als wanneer je een bestaande badkamer wilt verbouwen. Voor wat betreft een badkamer financieren heb je verschillende mogelijkheden. Zo is het mogelijk de badkamer mee te financieren in jouw hypotheek, maar je kunt ook een tweede hypotheek afsluiten. Een persoonlijke lening kan jou eveneens aan het gewenste bedrag helpen. Leen je geld voor het verbouwen van een badkamer in een bestaande woning? Dan is de rente van badkamer financiering fiscaal aftrekbaar.

Kan ik in een nieuwbouwwoning een badkamer financieren?

Wanneer je een woning laat bouwen, krijg je te maken met veel kosten. Zo moet er onder meer een badkamer komen. Er blijft helaas vaak niet veel geld over voor de badkamer. Dat hoeft geen probleem te zijn, want je kunt een badkamer financieren in een nieuwbouwwoning. Je kunt ervoor kiezen om de kosten mee te nemen in jouw hypotheek. Heb je dit niet gedaan? Dan kun je een tweede hypotheek afsluiten. Een badkamer financieren met behulp van een persoonlijke lening behoort overigens ook tot de mogelijkheden.

Kan ik een badkamer meefinancieren?

Wanneer je niet genoeg geld hebt om zelf een badkamer te betalen voor in jouw nieuwbouwwoning, kun je deze meefinancieren. In dat geval kies je ervoor om de kosten voor de badkamer op te nemen in de hypotheek. Je leent hier extra geld voor, zodat je de badkamer geheel naar jouw wensen kunt maken. Aangezien je extra geld leent, betekent dit wel dat een badkamer financieren je meer gaat kosten. Je leent een hoger bedrag, waardoor jouw lening duurder wordt.

Kan ik een nieuwe badkamer financieren?

Een nieuwe badkamer financieren behoort tot de mogelijkheden. Indien het om een badkamer in een nieuwbouwwoning gaat, kun je de kosten meefinancieren in jouw hypotheek. Hierdoor heb je maar één lening lopen. Wil je een nieuwe badkamer in een bestaande woning? Dan kun je hier een extra lening voor afsluiten. Je kunt kiezen voor een tweede hypotheek, maar ook voor een persoonlijke lening. Indien het om een lening gaat voor het verbouwen van de badkamer, is de rente over de lening fiscaal aftrekbaar.

Kan ik een badkamer financieren in de hypotheek?

Wanneer je aan de slag gaat met jouw badkamer, kun je de kosten hiervoor meefinancieren in de hypotheek. Grote voordeel hiervan is dat je niet verschillende leningen hebt lopen. Alles wordt ondergebracht in één lening, namelijk de hypotheek. De meeste hypotheekverstrekkers bieden de mogelijkheid aan om een hypotheek te verhogen. Hierdoor kun je een badkamer financieren in de hypotheek. Wil je juist wel een nieuwe lening afsluiten voor de financiering? Dan kun je voor een tweede hypotheek kiezen.

Hoe een nieuwe badkamer financieren?

Voor wat betreft een badkamer financieren heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt alles uit eigen zak betalen, maar dit is niet voor iedereen mogelijk. Gelukkig hoeft dit ook niet, want je kunt namelijk een lening afsluiten. Je kunt de kosten voor een nieuwe badkamer of een verbouwing meefinancieren in jouw huidige hypotheek. Het is ook mogelijk een tweede hypotheek af te sluiten. Tot slot kun je een badkamer financieren met behulp van een persoonlijke lening.

Doorlopend krediet

Wat kost een doorlopend krediet?

Uw rekeningsaldo wordt verminderd met eventuele betalingen die u op de rekening doet. Over het algemeen hoeft u slechts een minimale betaling per maand te doen. Maar meer terugbetalen kan u geld besparen, omdat u waarschijnlijk rente in rekening zal worden gebracht over het geld dat u leent. Als u niet elke maand uw volledige rekening op tijd kunt betalen, gaat de rest van het saldo meestal over naar de volgende factureringscyclus. U bouwt rentekosten op over het deel van uw saldo dat niet op tijd wordt betaald.

Hoe werkt een doorlopend krediet?

Met doorlopend krediet wordt een situatie bedoeld waarin het krediet tot de overeengekomen drempelwaarde, de zogenaamde kredietlimiet, wordt aangevuld naarmate de klant zijn schuld aflost. Het biedt de klant toegang tot geld van een financiële instelling en stelt de klant in staat om het geld te gebruiken wanneer dat nodig is. Het wordt meestal gebruikt voor operationele doeleinden en het opgenomen bedrag kan elke maand schommelen, afhankelijk van de huidige cashflowbehoeften van de klant.

Waarom een doorlopend krediet afsluiten?

Stel je sluit een Doorlopend Kredit af van € 25.000, en je betaald daar maandelijks € 375,00 aan. Je koopt een auto van € 10.000,00, waarna je nog een kredietruimte hebt van € 15.000 euro.Na 3 maanden koop je een nieuwe PC van € 2.000,00 euro en een nieuw bankstel van € 10.000,00 euro. Je hebt dus nog een kredietruimte van € 3.000,00, maar je hebt ook al 3 keer € 375,00 betaald.Je krediet ruimte (de kosten even voor het gemak niet meegerekend) is dan dus € 3.000,00 plus 3 keer € 375,00. Als je in dit geval, zonder voor het gemak de kosten mee te rekenen, nog twee jaar lang € 375,00 per maand aan het Doorlopend Krediet betaald, heb je na die twee jaar een kredietruimte van ruim € 10.000,00.

Het afgeloste of niet opgenomen bedrag kan je dus telkens weer opnemen. De looptijd bij een Doorlopend Krediet wordt gezien als een theoretische looptijd, en wordt samen met de te betalen rente in de Kredietovereenkomst vastgelegd. Daarbij is normaliter de maandtermijn bij een Doorlopend Krediet ongeveer 2% van de Kredietsom, of van het openstaande saldo. Verder is kenmerkend voor een Doorlopend Krediet, en anders als bijvoorbeeld bij een Persoonlijke Lening of een Hypotheek, dat je tussentijds boetevrij mag aflossen c.q. extra mag betalen. De rente is bij een Doorlopend Krediet vaak wel iets hoger dan bij een Persoonlijke Lening of Hypotheek.

Een Doorlopend Krediet is handig als je nog niet precies weet welke grotere uitgaven je in de komende jaren gaat doen, maar wilt kunnen doen op het moment dat je dit nodig hebt, en niet voor iedere uitgave een nieuwe lening wilt afsluiten. Doorlopend krediet sluit je af met lening.com. Wij helpen u graag verder.

Financial Lease

Is financial lease huurkoop?

We horen regelmatig dat financial lease en huurkoop in één adem genoemd worden, maar toch verschillen beide vormen van elkaar. Het verschil is echter minimaal en heeft betrekking op het juridisch gebied. Bij financial lease is er namelijk sprake van een andere rechtsgrond. Daarnaast gaat een auto bij huurkoop altijd over naar de eigenaar. Indien je kiest voor financial leasen gebeurt dit meestal ook, alleen niet wanneer er sprake is van wanbetaling.

Is financial lease inclusief verzekering?

Nee, financial lease is exclusief verzekering. Dit wil zeggen dat je de vrijheid hebt zelf een verzekering te kiezen.

Wat kost financial lease?

Voordat je kiest voor financial leasen, ben je ongetwijfeld benieuwd naar de kosten die dit met zich meebrengt. Dit is op voorhand niet te zeggen. De prijs voor deze leasevorm is namelijk afhankelijk van een aantal factoren. Zo speelt allereerst het soort auto dat je wilt leasen mee. Hoe duurder de auto, des te hoger het maandelijkse bedrag dat jij betaalt. Ook de looptijd van het leasecontract voor financial lease speelt mee. Bij een korte looptijd betaal je maandelijks meer dan bij een langlopend contract. Bereken daarom altijd eerst de leaseprijs voordat je voor deze leasevorm kiest. Hierdoor weet je direct of financial leasen financieel interessant is voor jou.

Hoe werkt financial lease particulier?

Veel mensen denken dat financial lease alleen mogelijk is voor ondernemers. Dit is een misvatting, want als particulier kun je namelijk ook financial leasen. Je sluit in dat geval eigenlijk een lening af om in een nieuwe auto te kunnen rijden. Deze lening loopt bij een leasemaatschappij, die de aankoop van de auto financiert. Als particulier betaal je iedere maand een beetje van het aankoopbedrag terug. Het voertuig wordt hierdoor op den duur van jou.

Hoe werkt financial lease zakelijk?

Als ondernemer kan financial leasen interessant zijn. Je koopt de auto in dat geval niet zelf, maar leaset deze van een leasemaatschappij. Je hoeft hierdoor niet aan jouw eigen vermogen te komen om in een nieuw voertuig te kunnen rijden. Bij deze leasevorm wordt de auto steeds meer jouw eigendom. Je lost maandelijks namelijk een afgesproken bedrag af. Wanneer het contract is afgelopen en jij alles keurig betaald hebt, is de auto van jou.

Financial lease zakelijk is niet alleen interessant omdat je geen aanspraak hoeft te maken op (een groot deel van) jouw eigen vermogen. Nee, want het brengt namelijk ook fiscale voordelen met zich mee. Zo kun je de gevorderde btw bijvoorbeeld terugvragen bij de aangifte omzetbelasting. Daarnaast zijn de rente- en afschrijvingskosten ook nog eens fiscaal aftrekbaar.

Hoe werkt financial lease?

Bij deze leasevorm koop je eigenlijk een auto met geleend geld. Je financiert de aankoop niet zelf, maar dit wordt gedaan door een leasemaatschappij. Jij hebt het gebruiksrecht van de auto, maar deze is eigendom van de leasemaatschappij. De auto wordt stukje bij beetje meer jouw eigendom wanneer je het maandelijks afgesproken bedrag aflost. Indien je dit tot het einde van het contract volhoudt, ben je de economische eigenaar van het voertuig. Dit houdt in dat je er daarna in mag blijven rijden, want de auto is in dat geval jouw eigendom.

Wat is financial lease?

Indien je kiest voor financial leasen, wordt de aankoop van jouw auto gefinancierd door een leasemaatschappij. Zij betalen de aanschafkosten voor de auto, waardoor jij erin kunt rijden. Je hebt in dat geval wel een schuld bij de maatschappij waarvan je de auto leaset. Deze los je af door maandelijks een bedrag te betalen. Wanneer het contract is afgelopen en jij aan jouw betalingsverplichtingen hebt gedaan, ben je de economische eigenaar van het voertuig.

Geld lenen

Waar word vaak een persoonlijke lening voor gebruikt of een doorlopend krediet?

Een persoonlijke lening wordt vaak gebruikt voor consumentenuitgaven zoals het kopen van een nieuwe auto, het financieren van studiekosten of het terugbetalen van algemene schulden. Een doorlopend krediet wordt vaak gebruikt voor kortetermijn financiering, zoals het aanvullen van de kas bijvoorbeeld voor de aankoop van een grote item.

Is een rentetarief van een persoonlijke lening lager of hoger dan een doorlopend krediet?

Doorgaans is het rentetarief van een persoonlijke lening lager dan het rentetarief van een doorlopend krediet omdat de rente voor een persoonlijke lening vast is voor de hele looptijd van de lening.

Wat zijn de gemiddelde rentetarieven van een lening?

De gemiddelde rentetarieven voor een lening variéren van 2% tot 8%. Dit hangt af van het leningbedrag, de looptijd en de aanbieding van de kredietverstrekker.

Waarom een lening aanvragen via lening.com?

Lening.com biedt een eenvoudig en transparant proces voor het aanvragen van een lening. U kunt in een paar minuten een lening aanvragen en vergelijken van verschillende geldverstrekkers, dit is een tijdbesparende oplossing voor het zoeken naar de beste lening.

Waarom een lening aanvragen?

Er zijn meerdere redenen waarom mensen geld lenen. Veel mensen gebruiken een lening om een nieuwe auto te kopen, een huis te kopen, studio gerelateerde kosten te financieren of algemene schulden terug te betalen.

Wat is het verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet?

Het grootste verschil tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet is dat het rentetarief voor een persoonlijke lening vast is voor de hele looptijd van de lening, terwijl het rentetarief voor een doorlopend krediet kan veranderen

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een lening met een variabele rente. Uw rente kan veranderen afhankelijk van wat er gebeurt op de financiële markten. U betaalt de rente en een deel van het oorspronkelijke bedrag elke maand. De rente is meestal lager dan bij een persoonlijke lening

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening met een vast tarief en vaste maandelijkse betaling. U betaalt hetzelfde rentetarief gedurende de hele looptijd van de lening, meestal twee tot vijf jaar.

Hoeveel kan ik lenen

Hoeveel kan ik lenen voor een verbouwing?

Je kunt een verbouwing bekostigen met een lening. Hierdoor kun je jouw woning geheel naar eigen smaak aanpassen. Maar hoeveel kan ik lenen voor een verbouwing is lang niet voor iedereen duidelijk. Logisch, want dit verschilt per persoon. Zonder vaste baan krijg je een lagere lening dan iemand met een goed inkomen en een vast contract. Wanneer je benieuwd bent hoeveel jij kunt lenen voor een verbouwing, gebruik je onze berekeningstool. Je weet hierdoor binnen een paar tellen hoeveel geld jij los kunt krijgen bij een geldverstrekker.

Hoeveel kan ik lenen bij de bank?

Wanneer je geld wilt lenen, kun jij je tot een bank richten. Maar hoeveel kan ik lenen bij een bank is vaak niet voor iedereen duidelijk. Dat is niet gek, want dit verschilt per persoon. Een Nederlander met een goede baan en een vast contract kan meer geld lenen dan iemand zonder inkomen of iemand met een laag inkomen en zonder vast contract. Met de bovenstaande berekeningstool kun je bekijken hoeveel geld jij kunt lenen bij een bank.

Wat kan ik maximaal lenen?

Veel Nederlanders vragen zich af hoeveel kan ik lenen. Om de hoogte van het te lenen bedrag te bepalen, kijkt een geldverstrekker altijd eerst naar jouw inkomen. Wanneer je veel verdient, kun je veel lenen. Indien je ook nog een vast contract hebt, krijg je mogelijk wel een leuk geldbedrag los. Het bedrag dat je maximaal kunt lenen verschilt per persoon. Indien je voor jouw situatie wilt bekijken hoeveel je kunt lenen, raden wij je aan de bovenstaande gratis berekeningstool te gebruiken. Hierdoor weet je binnen de kortste keren hoeveel kan ik lenen maximaal.

Hoeveel kan ik lenen zonder vast contract?

Wanneer je een vast contract hebt bij jouw werkgever, is geld lenen een stuk makkelijker. Wanneer dit niet het geval is, vraag jij je mogelijk af hoeveel geld kan ik lenen zonder vast contract. Dit is afhankelijk van een aantal factoren. Zo kijkt een kredietverstrekker allereerst naar jouw inkomen. Hoe meer je verdient, des te meer je kunt lenen. Je kunt meestal niet meer lenen dan iemand met een vast contract. Zonder vast contract neemt een kredietverstrekker namelijk risico bij het uitlenen van geld, waardoor de lening lager uitvalt. Om te achterhalen hoeveel jij zonder vast contract kunt lenen, gebruik je onze gratis berekeningstool.

Hoeveel kan ik lenen voor een auto?

Je kunt een lening afsluiten om jouw droomauto te kunnen kopen. Hoeveel kan ik lenen voor een auto verschilt per persoon. Jouw inkomen speelt mee, maar ook de looptijd van de lening is belangrijk. En dan hebben we het nog niet gehad over de kredietverstrekker waarbij je de lening afsluit. Dit is namelijk ook van invloed op het bedrag dat jij kunt lenen. Met onze gratis berekeningstool weet je binnen de kortste keren hoeveel geld jij kunt lenen voor een auto.

Hoeveel kan ik lenen voor hypotheek?

Het bedrag dat je kunt lenen voor een hypotheek, verschilt per persoon. Wij kunnen dan ook geen concreet antwoord geven op de vraag hoeveel kan ik lenen voor hypotheek. Dit hangt namelijk af van een aantal zaken, waaronder jouw inkomen. Wanneer je veel verdient en een vast contract hebt, kun je meer lenen dan wanneer er weinig binnenkomt en je geen vast contract hebt. Indien je wilt weten hoeveel je kunt lenen, raden wij je aan gebruik te maken van de gratis berekeningstool.

Waarom direct geld lenen zonder vragen?

Wij als organisatie zijn gebonden aan de regels van de AFM. Hierbij is geld lenen zonder vragen geen mogelijkheid. Wij willen namelijk eerst weten of het verantwoord is om geld te lenen.

Keuken financieren

Kan ik geld lenen voor een keuken?

Het is mogelijk om geld te lenen voor een keuken. Dit doe je wanneer je niet genoeg eigen vermogen hebt, maar de keuken wel verbouwd moet worden. Geld lenen voor een keuken kan ook wanneer er een compleet nieuwe keuken moet komen. Je kunt een keuken meefinancieren in een (bestaande) hypotheek, maar je kunt er ook een tweede hypotheek voor afsluiten. Een keuken financieren kan daarnaast met behulp van een persoonlijke lening.

Kan ik in een nieuwbouwwoning een keuken financieren?

Ja, in een nieuwbouwwoning kun je een keuken financieren. De makkelijkste manier om dit te doen, is door de keuken mee te nemen in jouw hypotheek. Je leent in dat geval weliswaar extra geld waardoor je meer af moet lossen, maar je krijgt een hogere hypotheek. Hierdoor kun je toch de gewenste keuken aanschaffen voor in jouw nieuwbouwwoning.

Kan ik een keuken meefinancieren?

Ja, het is mogelijk om een keuken mee te financieren in jouw hypotheek. Je leent in dat geval extra geld, zodat je bijvoorbeeld ook een mooie keuken kunt (laten) plaatsen in jouw nieuwbouwwoning. Een keuken meefinancieren behoort ook tot de mogelijkheden wanneer je reeds een hypotheek hebt lopen. Je kunt in dat geval een aanvraag indienen om jouw hypotheek te verhogen, zodat je een nieuwe keuken kunt kopen of jouw bestaande keuken kunt verbouwen.

Kan ik een nieuwe keuken financieren?

Lang niet iedereen beschikt over voldoende geld om een nieuwe keuken uit eigen zak te betalen. Gelukkig hoeft dat ook niet, want je kunt een nieuwe keuken financieren. Zo kun je bijvoorbeeld jouw hypotheek verhogen om een nieuwe keuken te kopen. Het is daarnaast mogelijk om een tweede hypotheek of een persoonlijke lening af te sluiten om het benodigde geld voor de keuken bij elkaar te krijgen.

Kan ik een keuken financieren in de hypotheek?

Bij de meeste kredietverstrekkers kun je een keuken financieren binnen de lopende hypotheek. In veel gevallen wordt er in de hypotheekakte namelijk een verhoogde inschrijving opgenomen. Hierdoor kun je in een later stadium een aanvraag indienen om de hypotheek te verhogen, bijvoorbeeld om de verbouwing van jouw keuken te financieren. Dit kan ook wanneer je een nieuwe keuken wilt kopen. Indien je jouw hypotheek niet wilt verhogen, kun je ook een tweede hypotheek afsluiten om een keuken te financieren.

Hoe een nieuwe keuken financieren?

Een nieuwe keuken financieren kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld jouw huidige hypotheek verhogen, maar het is ook mogelijk een tweede hypotheek af te sluiten. Daarnaast kun je de aanschaf van een nieuwe keuken financieren met behulp van een persoonlijke lening. Het gaat in de genoemde gevallen altijd om een lening, waardoor je te maken krijgt met rente. In sommige gevallen is deze rente fiscaal aftrekbaar, bijvoorbeeld als het gaat om een verbouwing.

Lening Oversluiten

Waarom een lening oversluiten?

Er kunnen verschillende redenen zijn om jouw lening over te sluiten. De meeste mensen doen dit wanneer zij vinden dat de rente van hun huidige lening te hoog is. Indien de lening jaren geleden is afgesloten, is het bijzonder interessant om eens naar oversluiten te kijken. Als de rente de afgelopen periode gedaald is, kun je elders namelijk goedkoper geld lenen. Hierdoor betaal je minder voor jouw lening.
Je kunt ook kiezen voor een lening oversluiten wanneer je extra geld wilt lenen. Indien je een persoonlijke lening hebt afgesloten, kun je bij de huidige kredietverstrekker vaak geen extra geld lenen binnen jouw huidige lening. Je moet in dat geval een tweede lening afsluiten. Het kan dan makkelijker zijn om alles in één lening onder te brengen bij een andere kredietverstrekker.

Is lening oversluiten verstandig?

Het onderbrengen van jouw lening bij een andere kredietverstrekker is niet altijd verstandig. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer het verschil in rente tussen twee partijen niet bijzonder groot is. In dat geval kost een lening oversluiten je meer dan het jou oplevert. Je betaalt immers een boete, maar je bespaart nauwelijks op de nieuwe lening.

Indien het verschil in rente een paar procent bedraagt, is oversluiten wel verstandig. Je betaalt namelijk aanzienlijk minder rente over het bedrag dat je leent. Dit houdt in dat geld lenen jou minder kost. De kosten voor de boete verdien je in dat geval snel weer terug, waardoor oversluiten wel degelijk verstandig is.

Wat betekent lening oversluiten?

Wanneer je ervoor kiest om jouw lening over te sluiten, breng je deze onder bij een andere geldverstrekker. De huidige partij waarbij jouw lening loopt, brengt hier doorgaans een boete voor in rekening. Desondanks kan het toch interessant zijn om jouw lening over te sluiten. De rente over het geleende bedrag ligt elders mogelijk aanzienlijk lager dan bij jouw huidige kredietverstrekker. In sommige gevallen bespaar je meer op de nieuwe lening dan de boete over jouw oude lening je kost. Besef je wel dat je bij het oversluiten van een lening vaak te maken krijgt met andere voorwaarden.

leningen van 5000 euro

Vragen over 5000 euro lenen?

Indien u nog onduidelijkheden of vragen heeft. Neem gerust contact met ons op, wij helpen u graag verder!

Wat kost € 5.000 euro lenen?

Wat het kost om 5000 euro te lenen is afhankelijk van de lening die u afsluit. Er zijn hiervoor vele verschillende mogelijkheden wat betreft leningen er deze zullen ook flink in kosten en voorwaarden verschillen.

Persoonlijke lening

Kan je een persoonlijke lening boetevrij aflossen?

Voorheen was het een nadeel dat persoonlijke leningen nooit boetevrij (versneld) afgelost konden worden. Tegenwoordig kunt u bij de meeste banken echter versneld aflossen zonder dat daarvoor een boeterente in rekening wordt gebracht.

Wat zijn de nadelen van de persoonlijke lening?

De persoonlijke lening is de populairste leenvorm van Nederland. Zoveel is inmiddels al wel duidelijk. Toch is geld lenen met een persoonlijke lening niet altijd een verstandige keuze. Iedere leenvorm heeft zowel voordelen als nadelen. Dat geldt ook voor persoonlijke leningen. We zetten de nadelen (voor zover we van nadelen kunnen spreken…) graag voor u op een rijtje. Maar voordat we u daarover informeren is het eerst tijd voor een korte introductie.

Is studieschuld een persoonlijke lening?

Ja, bij een studieschuld gaat het om persoonlijk krediet. Het is namelijk geld dat je hebt geleend om kosten voor jouw studie te kunnen betalen. Ondanks dat het een persoonlijke lening betreft, zijn de voorwaarden van deze lening wel een stuk gunstiger. Zo ligt het rentepercentage bijvoorbeeld aanzienlijk lager en bovendien mag je betrekkelijk lang doen over het aflossen van het krediet.

Bij het afsluiten van persoonlijke leningen kan een studieschuld overigens wel een (negatieve) rol spelen. Dit hoeft een lening echter niet in de weg te staan. Een kredietverstrekker voert namelijk een ‘inkomens-lasten’-toets uit nadat je een lening voor jouw persoonlijke situatie aanvraagt. De uitkomst van deze toets helpt een kredietverstrekker om te bepalen of het geld lenen al dan niet mogelijk is en welke lening er bij jouw situatie past.

Wanneer doorlopend krediet of persoonlijke lening?

Of je voor persoonlijk of doorlopend krediet kiest, hangt af van hetgeen je met het geleende geld van plan bent. Indien je het geld in één keer op jouw rekening wilt hebben en maar eenmaal gebruikt, kies je voor een persoonlijke lening. Er wordt een vaste looptijd afgesproken en je lost maandelijks een vast bedrag af. Bij doorlopend krediet is het allemaal wat flexibeler. Je bepaalt zelf wanneer en hoeveel je opneemt, al is er wel een kredietlimiet afgesproken. Ook voor wat betreft het aflossen ben je bij doorlopend krediet veel vrijer. Hierdoor is doorlopend krediet meer geschikt voor uitgaven die je over een langere termijn uit wilt smeren. Persoonlijk krediet is geschikter voor de korte termijn.

Wat kost een persoonlijke lening?

Sommige mensen denken dat persoonlijk krediet hen niet meer kost dan het bedrag dat zij lenen. Dit is een misvatting, want op deze manier is het voor een kredietverstrekker niet interessant om jou geld te lenen. Je betaalt altijd een aantal procent meer dan het bedrag dat je leent. Kredietverstrekkers berekenen namelijk rente over persoonlijke leningen. De hoogte van de rente kan van dag tot dag verschillen en is onder meer afhankelijk van de looptijd en de aflossing. Toch weet je vaak direct hoeveel rente je maandelijks betaalt wanneer je een persoonlijke lening afsluit. De rente wordt namelijk vaak vastgezet voor een bepaalde periode. Doordat de rente varieert, is het nooit op voorhand te zeggen hoeveel een lening met persoonlijk krediet je gaat kosten.

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening met een vast tarief en vaste maandelijkse betaling. U betaalt hetzelfde rentetarief gedurende de hele looptijd van de lening, meestal twee tot vijf jaar.

Is een persoonlijke lening aftrekbaar?

Er is een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden alvorens je een auto financiering afsluit. Een eerste aandachtspunt is de rente. Veel kredietverstrekker hanteren namelijk een andere rente voor een autolening. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een lening afsluit. Over de gehele looptijd gezien kan dit je behoorlijk wat geld schelen. Naast de rente moet je ook naar de looptijd van de lening kijken. Wil je maandelijks niet al te veel geld aflossen? Kies dan voor een financiering met een lange looptijd. Je smeert de kosten dan uit over meerdere jaren. Wil je juist snel verlost zijn van de lening? Dan is een auto financiering met een korte looptijd waarschijnlijk interessant voor jou. Ook hier kun je bij een vergelijking op letten.

Recreatiewoning financieren

Kan ik een recreatiewoning financieren in het buitenland?

Binnen Nederland staan recreatiewoningen te koop, maar veel mensen kiezen toch voor zo’n woning in het buitenland. Hier is het vaak mooier weer, waardoor je er mogelijk meer tijd in doorbrengt. Bovendien is het vaak een stuk beter te verhuren. Indien je voor een recreatiewoning buiten Nederland gaat, kun je deze ook financieren. Je kunt hier namelijk ook een hypotheek voor afsluiten. Dit kan gewoon bij een Nederlandse bank of kredietverstrekker. Wanneer je hier niet genoeg geld kunt lenen om het huis te kunnen kopen, kun je ook een hypotheek afsluiten in het land waar de recreatiewoning staat. Indien je hier meer geld los krijgt, wordt het een stuk makkelijker om de recreatiewoning te financieren.

Is er hypotheekrenteaftrek voor een recreatiewoning?

In tegenstelling tot de rente over de hypotheek voor jouw woonhuis, is er bij een recreatiewoning geen sprake van hypotheekrenteaftrek. De rente die je over een hypotheek voor een recreatiewoning betaalt, kun je hierdoor niet aftrekken van de belasting. Dit komt omdat er vaak een tweede hypotheek afgesloten moet worden om een recreatiewoning te kunnen kopen. Doordat er geen sprake is van hypotheekrenteaftrek op een lening voor een recreatiewoning, is zo’n hypotheek in verhouding duurder dan een lening voor een woonhuis.

Kan ik een hypotheek krijgen voor een reacreatiewoning?

Ja, het is mogelijk om een hypotheek voor een recreatiewoning te krijgen. Niet iedereen krijgt hier overigens een lening voor. Dit hangt namelijk van jouw persoonlijke situatie af. Wanneer je geen vast inkomen hebt, krijg je waarschijnlijk geen hypotheek voor een recreatiewoning. Indien jij een vast contract hebt met een redelijk salaris, kun je waarschijnlijk wel een recreatiewoning financieren met een hypotheek. De hoogte van de hypotheek kan per geldverstrekker verschillen. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je de knoop doorhakt.

Kan ik geld lenen voor een recreatiewoning?

Het is mogelijk om geld te lenen voor een recreatiewoning. Dit kan wanneer je een klein bedrag te kort komt, maar ook wanneer je bij lange na niet genoeg eigen vermogen hebt om de woning te kopen. Je kunt een recreatiewoning financieren op verschillende manieren. Aangezien het om een woning gaat, denk je waarschijnlijk als eerste aan een hypotheek. Met deze lening kun je inderdaad een recreatiewoning financieren. Daarnaast kun je een recreatiewoning kopen met behulp van een persoonlijke lening.

Restschuld

Is restschuld aftrekbaar?

De rente over een restschuldfinanciering kun je sinds 2018 niet meer aftrekken bij jouw belastingaangifte. Voorheen was dit wel mogelijk. Indien je voor 2018 te maken had met een restschuld, kon je de rente over deze schuld tot liefst 15 jaar aftrekken bij de belastingaangifte. Tegenwoordig moet je de rente over een restschuldfinanciering echter uit eigen zak betalen. Dit zorgt ervoor dat jouw maandlasten stijgen. Hierdoor is verhuizen met een restschuldfinanciering duurder geworden.

Hoe restschuld afbetalen?

Restschuld afbetalen kan op verschillende manieren. Allereerst kun je de schuld aflossen met behulp van jouw eigen vermogen. Helaas is lang niet iedereen financieel bij machte om in één keer een dergelijk bedrag op te hoesten, zeker niet wanneer het een grote rest schuld betreft. Gelukkig kun je een oude schuld ook op een andere manier afbetalen. Zo kun je bijvoorbeeld restschuld meefinancieren. Je neemt de schuld in dat geval mee in een nieuwe hypotheek. Jouw maandlasten worden hierdoor wel hoger, maar je betaalt de schuld door openstaande hypotheek stukje bij beetje af. Je hoeft hierdoor niet in één keer een grote som geld neer te tellen.

Wat is restschuld?

Restschuld is een negatief bedrag dat na verkoop van jouw woning overblijft onderaan de streep. Dit is het geval wanneer je jouw huis voor minder verkoopt dan er nog aan hypotheek openstaat. Stel er staat nog 220.000 euro aan hypotheek open en je verkoopt jouw woning voor 200.000 euro. Er blijft in dat geval een bedrag van -20.000 euro over onderaan de streep. Dit noemen we de rest schuld. Je kunt dit bedrag aflossen door deze schuld uit eigen zak te betalen. Het is ook mogelijk om een schuld ontstaan door oude hypotheek mee te financieren in een nieuwe hypotheek of lening.

Wanneer wordt restschuld kwijtgescholden?

Een restschuld moet in de meeste gevallen terugbetaald worden. Het kan echter voorkomen dat je in aanmerking komt voor kwijtschelding van deze schuld. Dit is echter alleen het geval wanneer jij jouw woning hebt gekocht met Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Denk nu niet direct dat de complete schuld wordt kwijtgescholden wanneer je een woning met NHG hebt. Een schuld door hypotheek wordt namelijk niet zo snel kwijtgescholden. Het kan echter wel zijn dat een deel van jouw het openstaande bedrag wordt kwijtgescholden. Zo kan deze schuld kwijtgescholden worden wanneer je een huis noodgedwongen moet verkopen. Dit kan bijvoorbeeld het gevolg zijn van werkloosheid of een echtscheiding. Om te kijken of je hiervoor in aanmerking komt, moet je je altijd eerst goed laten informeren. Doe dit voordat je jouw woning te koop zet. Nadat jouw woning verkocht is, kijkt de NHG naar jouw aanvraag en beoordeelt of je al dan niet in aanmerking komt voor kwijtschelding.

Hoe kan ik mijn restschuld meefinancieren?

Wanneer er een restschuld achter is gebleven na de verkoop van jouw woning, kun je deze meefinancieren. Je moet in dat geval een nieuwe hypotheek afsluiten. Steeds meer geldverstrekkers bieden tegenwoordig de mogelijkheid aan om een rest schuld mee te financieren. Je neemt in dat geval de schuld van jouw vorige hypotheek mee naar een nieuwe. Dit betekent wel dat je hogere maandlasten hebt. Naast de kosten van de huidige hypotheek moet je namelijk ook de schuld van de vorige hypotheek aflossen. Financier een restschuld daarom alleen mee wanneer je hier voldoende financiële slagkracht voor hebt.

Restschuld financieren aftrekbaar?

De rente die je betaalde over de financiering van een restschuld, kon je lange tijd aftrekken. Dit is sinds 2018 echter niet meer mogelijk. Deze afschaffing heeft tot gevolg dat verhuizen met een schuld ontstaan door openstaande hypotheek nu duurder is dan voor 2018. Wanneer je nu verhuist met een schuld, vallen jouw maandlasten namelijk hoger uit. Naast de aflossing van de reguliere hypotheek moet je namelijk ook de restschuld aflossen. Hierdoor betaal je maandelijks meer dan bij een hypotheek waarbij je een oude schuld meeneemt.

Snel geld lenen

Waarom direct geld lenen zonder vragen?

Wij als organisatie zijn gebonden aan de regels van de AFM. Hierbij is geld lenen zonder vragen geen mogelijkheid. Wij willen namelijk eerst weten of het verantwoord is om geld te lenen.

Kan je snel geld lenen?

Snel geld lenen is helaas niet iets wat zomaar nog kan. En maar goed ook. Binnen 10 minuten geld lenen zou ook zomaar voor extra problemen kunnen zorgen. Als men geld wilt lenen welke binnen 1 uur op de rekening staat is wellicht de keuze te makkelijk gemaakt.

Tips

Wanneer een lening aanvragen?

Er is een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden alvorens je een auto financiering afsluit. Een eerste aandachtspunt is de rente. Veel kredietverstrekker hanteren namelijk een andere rente voor een autolening. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een lening afsluit. Over de gehele looptijd gezien kan dit je behoorlijk wat geld schelen. Naast de rente moet je ook naar de looptijd van de lening kijken. Wil je maandelijks niet al te veel geld aflossen? Kies dan voor een financiering met een lange looptijd. Je smeert de kosten dan uit over meerdere jaren. Wil je juist snel verlost zijn van de lening? Dan is een auto financiering met een korte looptijd waarschijnlijk interessant voor jou. Ook hier kun je bij een vergelijking op letten.

Hoe een lening aanvragen?

Er is een aantal aandachtspunten waarmee je rekening moet houden alvorens je een auto financiering afsluit. Een eerste aandachtspunt is de rente. Veel kredietverstrekker hanteren namelijk een andere rente voor een autolening. Maak daarom altijd een vergelijking voordat je een lening afsluit. Over de gehele looptijd gezien kan dit je behoorlijk wat geld schelen. Naast de rente moet je ook naar de looptijd van de lening kijken. Wil je maandelijks niet al te veel geld aflossen? Kies dan voor een financiering met een lange looptijd. Je smeert de kosten dan uit over meerdere jaren. Wil je juist snel verlost zijn van de lening? Dan is een auto financiering met een korte looptijd waarschijnlijk interessant voor jou. Ook hier kun je bij een vergelijking op letten.

Verbouwing financieren

Waarom verbouwing meefinancieren?

Indien je een koopwoning op het oog hebt waar nog veel aan verbouwd moet worden, kun je een verbouwing meefinancieren. Dit wil zeggen dat je de kosten voor de verbouwing meeneemt in de hypotheek die je afsluit voor de aankoop van het huis. In dat geval dien je jouw hypotheek voor een hoger bedrag in te schrijven dan je daadwerkelijk leent. Met het resterende bedrag kun je vervolgens de verbouwing financieren. Dit is interessant omdat je geen extra kosten maakt voor de verbouwing. Je hoeft jouw hypotheek namelijk niet te verhogen, want het bedrag voor de verbouwing is al opgenomen in de hypotheek die je hebt afgesloten voor aankoop van het huis.

Hoe verbouwing financieren?

Een verbouwing financieren kan op verschillende manieren. Allereerst kun je aanpassingen aan jouw woning uit eigen zak betalen. Dit is de meest voordelige manier. Je sluit namelijk geen lening af, waardoor je geen rente betaalt. Een verbouwing financieren met spaargeld is interessant wanneer je meer dan 30.846 euro spaargeld per persoon hebt. Je betaalt namelijk belasting over alles boven dit bedrag.

Lang niet iedereen beschikt over voldoende spaargeld om een verbouwing te financieren. Geldt dit ook voor jou? Dan betekent dit niet dat je de verbouwplannen uit moet stellen. Nee, want je kunt ook geld lenen voor een verbouwing. Zo kun je bijvoorbeeld jouw huidige hypotheek uitbreiden. Gezien de hoge kosten is dit alleen interessant wanneer je meer dan 25.000 euro kwijt bent aan de verbouwing. Indien je een nieuwe woning koopt en deze wilt verbouwen, kun je de verbouwkosten hier direct in meenemen.

Tot slot kun je een verbouwing financieren met behulp van een persoonlijke lening. Zo’n lening heeft een kortere looptijd dan een hypotheek, maar je betaalt wel een hogere rente. Indien je een persoonlijke lening gebruikt voor de verbetering van jouw eigen woning, dan is de rente aftrekbaar.

Zonnepanelen financieren

Zit er subsidie op zonnepanelen?

Een aantal jaar geleden kon je subsidie krijgen wanneer je zonnepanelen kocht. Je krijgt inmiddels lang niet altijd meer subsidie op zonnepanelen. Er zijn overigens nog wel gemeenten die subsidie geven aan mensen die zonnepanelen kopen. Indien je subsidie krijgt, wordt zonnepanelen financieren een stuk makkelijker. Controleer daarom altijd eerst goed of je in jouw gemeente subsidie krijgt voordat je zonnepanelen aanschaft. Het zou zonde zijn wanneer je een dure lening afsluit terwijl je ook minder geld had kunnen lenen dankzij een subsidie op zonnepanelen.

Wat zijn de financieringsmogelijkheden voor zonnepanelen?

Voor wat betreft zonnepanelen financieren zijn er tegenwoordig verschillende mogelijkheden. Allereerst kun je zonnepanelen meefinancieren in jouw hypotheek. Je leent in dat geval meer geld dan nodig is voor de aankoop van een huis. Hierdoor heb je ook direct geld om zonnepanelen aan te schaffen. Een tweede mogelijkheid is het verhogen van jouw huidige hypotheek. Je krijgt hierdoor extra geld van de kredietverstrekker, waardoor je zonnepanelen kunt financieren. Tot slot kun je een persoonlijke lening afsluiten om zonnepanelen te kopen.

In sommige gevallen kun je ook gebruikmaken van bepaalde voorwaarden om de aanschaf van zonnepanelen aantrekkelijker te maken. Zo zijn er gemeenten in Nederland waar je subsidie kunt krijgen voor zonnepanelen. Daarnaast zijn er gemeenten die werken met een duurzaamheidslening. Zo´n lening heeft een lage rente, waardoor zonnepanelen financieren makkelijker wordt. Indien er in jouw gemeente geen subsidie en/of duurzaamheidslening is, kun je nog kijken naar de landelijke energiebespaarlening.

Is financiering voor zonnepanelen aftrekbaar?

Een financiering voor zonnepanelen is in sommige gevallen aftrekbaar. Dit hangt af van de lening die je gebruikt om de zonnepanelen aan te schaffen. Wanneer je dit met een persoonlijke lening doet, is de rente fiscaal aftrekbaar. Naast de rente over de financiering voor zonnepanelen kun je ook de btw op de aanschaf en installatie terugvragen.

Kan ik zonnepanelen financieren bij een hypotheek?

Bij de meeste hypotheekverstrekkers kun je zonnepanelen financieren bij een hypotheek. Indien het om een nieuwbouwwoning gaat, kun je de hypotheek direct verhogen. Hierdoor is er genoeg financiële ruimte om zonnepanelen op jouw dak te laten leggen. Wanneer je de panelen op het dak van een bestaande woning wilt leggen, kun je jouw hypotheek verhogen. Je kunt ook een tweede hypotheek afsluiten om zonnepanelen te financieren, maar hier komt vaak van alles bij kijken. Het is makkelijker om de panelen direct mee te nemen in jouw hypotheek of de lening te verhogen om zonnepanelen te financieren.

Wat is de rente voor zonnepanelen?

Wanneer je geld leent om zonnepanelen te financieren, krijg je te maken met rente. Voordat je een lening afsluit, wil je ongetwijfeld eerst weten wat de rente voor zonnepanelen is. Dit is op voorhand helaas niet te zeggen. Het rentepercentage hangt namelijk af van een aantal factoren. Zo speelt allereerst de hoogte van het bedrag mee dat je leent om zonnepanelen te financieren. Daarnaast speelt ook de looptijd van de lening mee bij het bepalen van de hoogte van de rente. En dan hebben we het nog niet gehad over de verschillende geldverstrekkers. Zij hanteren vaak andere rentes voor financieringen. Vergelijk leningen daarom eerst goed met elkaar voordat je er eentje afsluit.

Is geld lenen voor zonnepanelen verstandig?

De meeste mensen die zonnepanelen kopen, financieren deze met hun eigen vermogen. Wanneer je hier niet genoeg geld voor hebt, kun je zonnepanelen financieren met een lening. Dit is een goede keuze, want met zonnepanelen op jouw dak bespaar je geld. Je betaalt maandelijks namelijk minder energie, want je wekt zelf stroom op. Het geld dat je bespaart, kun je vervolgens gebruiken om de lening die je hebt afgesloten voor de zonnepanelen af te betalen. Hierdoor is het slechts een kwestie van tijd voordat jij een lening voor zonnepanelen hebt afbetaald.

Medewerker
Stel je vraag aan Pascal Financieel adviseur

Ik ben Pascal, mocht je nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.


Stuur een whatsapp 088-2277311

Stuur een e-mail klantenservice@lening.com