Een is een verplichte verzekering van de Europese Unie, dat maakt een autoverzekering dus ook verplicht in Nederland. In Nederland valt deze verplichting onder de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen (WAM). Deze verzekering is er om schade aan of veroorzaakt door je eigen auto te verzekeren. Een autoverzekering valt onder een schadeverzekering. Een autoverzekering bestaat uit drie dekkingen. Waaronder een aansprakelijkheidsdekking, ook wel WA-dekking genoemd. Een aansprakelijkheidsdekking is verplicht in de Wet aansprakelijkheidsverzekering motorrijtuigen. De aansprakelijkheidsdekking dekt dus de schade die die door jou veroorzaakt is. Dit gaat over materiële en lichamelijke schade. Er worden bepaalde eisen gesteld waar een autoverzekering aan moet doen. Dit gaat over het verzekerde bedrag, internationale schade en dekking. Waar een verzekering geen dekking voor hoeft te bieden is bijvoorbeeld schade die je veroorzaakt met een gestolen auto. Het gewicht van je auto bepaald de hoogte van je premie van je WA-verzekering. De premie is hoger wanneer het gewicht zwaarder is, dit komt omdat men er vanuit gaat dat zwaardere auto’s meer schade veroorzaken. Het kan ook zijn dat je premie beïnvloed wordt door je rijgedrag. De tweede dekking heet beperkt casco dekking. Deze dekking kan als aanvulling op de WA-verzekering worden afgesloten. Deze dekking vergoed schade aan eigen auto die niet veroorzaakt is door een aanrijding en botsing. Je kan denken aan brand, diefstal, ruitbreuk, storm, rellen, luchtvaartuigen, transport per bood of trein of vervoer van gewonden. Als derde heb je de dekking volledig casco dekking. Deze dekking dekt eigenlijk alles, het dekt de beperkt casco gedekte schade, schade voor botsen, omslaan en slippen. Het dekt eigenlijk alles van buiten komende schade. De premie is afhankelijk van hoe nieuw de auto is, dit wordt de cataloguswaarde genoemd. Dus hoe hoger de cataloguswaarde des te hoger de premie is. Een bonus-maluskorting is een beloning voor mensen die lang schadevrij rijden. Schadevrije rijders krijgen een bonus (korting) op hun premie. Schaderijders krijgen malus, dus een hoger te betalen premie.

Nu ook speciaal voor vrouwen een autoverzekering.

Basisgegevens

  • 1 Basisgegevens
  • 2 Vergelijken
  • 3 Dekkingen
  • 4 Persoonsgegevens
  • 5 Akkoord

Uw auto

Kenteken
Op basis van uw kenteken zoeken wij uw auto merk, model en uitvoering op. Aan de hand daarvan kunnen we o.a. de dagwaarde schatten en de juiste premies berekenen.
Weet ik niet

Uw gegevens

Geboortedatum
Postcode
Huisnummer
Schadevrije jaren
Vul hier het aantal schadevrije jaren in dat u hebt opgebouwd. Deze vindt u op uw laatste polisblad of kunt u bij uw huidige verzekeraar opvragen indien u het polisblad niet direct kunt vinden. Wij controleren uw schadevrije jaren in een online databank, Roydata. Als het aantal afwijkt, kan dat een andere premie opleveren. Rijdt u een lease auto? Vul dan het aantal jaren in dat u schadevrij hebt gereden en stuur ons uw leaseverklaring (max. 3 jaar oud) op. Deze vraagt u op bij uw leasemaatschappij.
Weet ik niet
Aantal kilometers per jaar
Dekking
Eigen risico
Bereken uw premie