Bij Aandelen en Beleggen zijn er diverse vormen denkbaar.

Enerzijds is daar het direct beleggen in een bedrijf. Daarbij koop je als het ware Aandelen in een bedrijf, waarin je ook nog eens actief werkzaam kunt zijn. Bij deze vorm van Beleggen heb je zelf direct invloed op het bedrijfsresultaat, je wilt immers ook winst maken, en dus op de waarde van je Aandelen..

Snellere beoordeling

  • Je doet alles zelf. D.w.z. je bekijkt zelf welke Aandelen je wilt kopen, leest zelf alle financiële stukken, en je beheerd zelf je Aandelenportefeuille.
  • Je opent een Aandelenrekening bij bijvoorbeeld de Bank, op advies van de Bank worden bepaalde Aandelen gekocht en Verkocht of wordt er belegd in Fondsen.

Welke methode de voorkeur heeft? Heb je veel verstand van dit soort zaken, dan kan je alles best zelf doen. Heb je dat echter niet, dan is het verstandiger daarvoor een betrouwbare partner te zoeken.

Voordelen

  • Het rendement, of in simpel Nederlands de opbrengst kan heel hoog zijn.
  • Beleggen is spannend.

Nadelen

  • Het rendement, of in simpel Nederlands de opbrengst kan heel laag zijn.
  • Beleggen is spannend.

Bij de voordelen en nadelen, nee geen fout we hebben dit doelbewust zo geschreven, valt al op dat daar bij beide exact hetzelfde staat. Ja, Beleggen in Aandelen is spannend. Spannend als de economie goed draait en de beurskoersen omhoog gaan. Maar ook spannend als de economie slecht draait en de koersen op de beursen dalen. Je kan in een paar dagen je inleg verdubbelen, en de dagen daarna alles kwijtraken. In onze bescheiden mening is Beleggen in Aandelen niets voor die personen die hier niet mee om kunnen gaan.
Beleggen in Aandelen is Beleggen op de lange termijn, en zeker niet op de korte termijn. Dat zal ook betekenen, niet in paniek raken als de berusen dalen, en al zeker niet zomaar verkopen als de Beurskoersen erg laag staan. De Beurskoersen kunnen het beste vergeleken worden met een rit door het berglandschap. Aan de ene kant rij je omhoog, dan weer omlaag, dan weer omhoog, enzovoorts. Beurskoersen doen ditzelfde. Je hebt periodes dat de koersen stijgen, en je hebt periodes dat de koersen dalen. Vanzelfsprekend kunnen Aandelen het beste gekocht worden als ze laag staan, en verkocht worden als ze hoog staan. Dat exacte moment uit te kiezen is niet alleen een vak apart, daar heb je ook een beetje geluk voor nodig. Dalende Koersen? Geduld, ze gaan vanzelf weer stijgen!

Ons advies voor aandelen.

  • Beleggen op de beursen is spannend en leuk. Bovendien, als je tijd neemt en geduld hebt, is het Rendement veel hoger dan wanneer je een Spaarrekening opent.
  • Niet zelf doen, maar leg je Aandelenportefeuille in handen van iemand die daar veel verstand van heeft.
  • Raak niet in paniek, als de berichtgeving over jouw Aandelen of de Beurs slecht is. Gaat ook vanzelf weer beter.