Acceptatiecriteria

Een lening krijgen is tegenwoordig niet eenvoudig. Er zijn veel verschillende banken, en daarmee bijna evenveel verschillende richtlijnen. De ene bank is net iets strenger dan de ander, maar daardoor wordt u dan wel weer beloond met een lagere rente. Om u een beetje inzicht te kunnen geven in de verschillende richtlijnen zet wij hieronder in ieder geval een aantal van de spelregels op een rij. Zo kunt u snel en eenvoudig nagaan of het voor u mogelijk is om een lening te verkrijgen.

Basis acceptatiecriteria

Acceptatiecriteria die iedere bank aanhoud is dat u op basis van de geldende VFN normen. Deze normen zijn onder andere in overleg met het Nibud vastgesteld. Als u niet aan deze inkomensnormen voldoet is het niet verantwoord om u een lening te verstrekken. Banken zullen u dan ook geen lening gaan verstrekken, omdat het dan onverantwoorde kredietverstrekking zou kunnen zijn. De VFN normen worden jaarlijks bijgesteld.
Daarnaast is in de basis acceptatiecriteria opgenomen dat inkomsten uit WW en ABW niet worden meegenomen. Dit omdat deze inkomsten zijn bedoeld om te voorzien in de eerste levensbehoefte. Omdat een lening niet tot de eerste levensbehoefte behoord, en er geen financiële ruimte is om een krediet verantwoord te verstrekken, zal er geen lening worden afgegeven aan mensen met de genoemde uitkeringen. Hoewel het bij WW nog wel mogelijk is, mits de partner een inkomen heeft dat voldoende is om de financiering verantwoord te kunnen verstrekken.

acceptatiecriteriaGeld lenen en leeftijden.

Ook de leeftijden zijn bij de meeste banken in het beleid verwerkt. Op dit moment is het zo dat u onder de 21 jaar bij de banken waar Lening.com mee samenwerkt geen lening kunt afsluiten. Ook aan de bovenkant is er een leeftijd restrictie, als u boven de 68 jaar bent is een lening afsluiten helaas niet meer mogelijk. Dit beleid wordt zo nu en dan aangepast, hier staat echter geen termijn voor. Dit wordt per bank verschillend opgesteld. Het kan dus zo zijn dat er banken zijn die het inkomen onder 21 of boven de 68 jaar wel meenemen in de berekening van de geldlening.

Tijdelijke dienstverbanden

Als een na laatste willen we nog even inzoomen op de tijdelijke dienstverbanden. Deze kunnen we onderscheiden in halfjaar/jaarcontracten. Of uitzendkrachten.Het inkomen van uitzendkrachten wordt bij fase A niet meegenomen, bij fase B beperkt (maximaal 70%) en bij fase C volledig meegenomen. Bij tijdelijke dienstverbanden wordt er slechts 70% meegenomen van uw inkomsten. Geld lenen met een tijdelijk dienstverband kan dus wel, maar is zacht gezegd meer een uitdaging.

Lening met BKR

Als laatste dan nog de lening met BKR, hier wordt op het internet veel naar gezocht. Als u een lening met BKR wilt, of geld lenen binnen 10 minuten, dan bent u bij ons niet aan het juiste adres. Onze kredietverstrekkers werken allemaal met toetsing en registratie bij het BKR. En binnen 10 minuten geld lenen is allang niet meer mogelijk, overigens ook niet meer bij andere verstrekkers. Het verwerken van een lening aanvraag kost niet veel tijd, maar de document controle kan wel iets langer duren. Van aanvraag tot uitbetaling kan over het algemeen een a twee werkdagen duren. Afhankelijk van de drukte bij de banken, en de complexiteit van een kredietdossier.