geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Alles over een lening voor een camper afsluiten

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De camper is voor sommige mensen meer dan alleen een alternatief voor een caravan, vakantiehuis of appartement. Het is een way of life. Het is gewoon heerlijk om door Europa te toeren zonder elke rit te moeten afstemmen op een overnachtingsplek. U kunt gaan en staan waar u wilt en bent van niets of niemand afhankelijk. Maar waar voorheen oudere en vaak goedkope campers populair waren, wil men nu liever geld investeren in een luxe camper met alles erop en eraan. Uiteraard kost dit geld. Veel geld. Voor een luxe camper leg je al gauw enkele tienduizenden euro’s neer. Je kunt daarvoor ook een lening afsluiten als je onvoldoende geld op de spaarrekening hebt staan. Hieronder informeren we u over de camperlening en waar u op moet letten bij het afsluiten daarvan.

Camper aanschaffen met geleend geld

Wat is er nou heerlijker dan lekker op reis te gaan met een eigen camper? Al gauw voelt het als een eigen huis en heb je er eenmaal eentje, dan wil je nooit meer kamperen in een tent of op reis gaan met een ‘sleurhut’ achter de auto. Koop en financier een camper echter nooit ondoordacht. Een nieuwe of jonge tweedehands camper kost nogal veel geld en je moet er nog vele jaren mee doen. Heb je eenmaal je droomcamper gevonden? Dan kan je eventueel met een lening het voertuig financieren. Doorgaans biedt daarvoor de persoonlijke lening de meeste voordelen. Deze leningen gaan ook door het leven als autolening en camperlening. We zetten hieronder op een rij waar je op moet letten bij het afsluiten van deze camperlening.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Aandachtspunten aanvragen camperlening

Het is zeer belangrijk om ruim van te voren te bedenken hoeveel geld je wilt uitgeven aan een camperlening. Wat is een camper je waard? Hoeveel geld kan je maandelijks opzij leggen voor de afbetaling van de lening? Let op: Ook aan onderhoud en reparaties ben je geld kwijt. Dit is een jaarlijkse kostenpost. Je kunt deze kosten meenemen in de lening zodat je alles met de lening bekostigt. Maar je kan ook geld sparen. Kies nooit voor de langste looptijd maar stem deze ALTIJD af op de gebruiksduur of economische levensduur van het voertuig.

Persoonlijke lening meest geschikt

Zoals we hierboven al bespraken is de PL (persoonlijke lening) als camperlening het meest geschikt. Je betaalt met deze lening een vast bedrag per maand en de einddatum van de looptijd is bekend. Deze stem je dus af op de levensduur of gebruiksduur van het voertuig. Tegenwoordig kunnen deze leningen ook boetevrij (versneld) afgelost worden. Dat was voorheen alleen mogelijk bij het doorlopend krediet.

Waar camperlening afsluiten?

Je kunt de camperlening gewoon afsluiten bij elke grootbank of kredietverstrekker in Nederland. Het is verstandig om ook bij de kleinere banken en kredietverstrekkers langs te gaan. Vaak kan je bij hen tegen nog gunstiger rentetarieven geld lenen voor een camper.

PL combineren met DLK

De PL kan je ook combineren met een DLK (doorlopend krediet). Je betaalt met de persoonlijke lening dan de aanschafprijs van de camper en met het doorlopend krediet heb je dan altijd geld achter de hand voor onderhoud en reparaties.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen