geld lenen kost geld

Autofinanciering

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Naast de vele bedrijfswagen die in ons land aanwezig zijn, zijn er ook nog mensen die zelf hun auto moeten aankopen. Dat neemt vaak een grote hap weg uit het budget van een gezin, dus is de logische keuze een autofinanciering.

Voor een nieuwe of 2dehands auto is dit een prima oplossing. Zo hoef jij de volledige uitgave niet in één keer op te hoesten en kan je maand per maand afbetalen. Vaak op een bedrag dat je nog zelf kan bepalen. Kies de juiste bank hiervoor zodat de kosten op de autofinanciering ook nog eens meevallen. Banken gebruiken vaak hetzelfde kosten percentage voor nieuwe wagens en tweedehands wagens tot drie jaar. Net omdat die nog in zeer goede staat zijn en weinig kilometer gereden hebben. Dat is het laagste kosten percentage dat je voor een autofinanciering zal kunnen krijgen, dus als je op die categorie auto’s richt dan kan het nog zeer interessant zijn. Via de website van een bank kan je een simulatie uitvoeren voor zo een autolening. In enkele seconden heb je er eentje klaar en weet je wat het je maandelijks zal kosten. Maar laat het niet bij één bank en kies ervoor om meerdere banken te vergelijken. Bekijk dan goed wat de kosten zijn en waar je het goedkoopste af bent. Zo betaal je minder af voor je auto per maand, maar betaal je ook het minst kosten. Dat moet zeker het doel zijn, want een auto kopen is al een dure zaak op zich. Het is niet alleen de aankoop die je geld kost, het zijn ook de onderhoudskosten, benzine, verzekering en taks die je jaarlijks moet ophoesten. Het kost dus heel wat geld, maar als je het nodig hebt voor woon werk verkeer, dan kan je haast niet anders. Bekijk ook wat je zelf aankan qua autofinanciering. Welke andere leningen en kosten heb je lopen en welke inkomsten staan daartegenover? Een bank zal hier ook zeer geïnteresseerd in zijn, aangezien zij altijd het risico zo laag mogelijk willen houden. Leg inkomsten naast uitgaven en bekijk wat er dan nog overblijft. Kan je daar nog een autofinanciering mee in orde krijgen, dan kan je op je twee oren slapen. Als de bank hier al zijn twijfels over heeft, dan zal het een lastig verhaal worden. Wat niet wil zeggen dat je bij zoveel mogelijk banken kan informeren, de ene is soepeler in het geven van een lening dan de andere, dus wie weet heb jij geluk. Je kan trouwens tot ongeveer 1/3e van je inkomsten uitgeven aan leningen en ook een autofinanciering dus. Er moet nog voldoende geld zijn na de afbetalingen om ook nog te kunnen leven, geld uitgeven in de supermarkt en andere uitgaven zoals elektriciteit, water en verwarming. Hou het dus alles in orde voor je eigen budget, zo kom je ook niet in de toekomst voor verrassingen te staan. Een leuke auto hebben zal je een goed gevoel geven, maar een te hoge afbetaling helemaal niet. Hou de kerk dus in het midden en maak de juiste keuze als het aankomt op het kiezen van een autofinanciering.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!