geld lenen kost geld

Nadelen van private lease

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Private lease is een relatief nieuwe autofinanciering en vooral bij particulieren sinds de laatste jaren erg in trek. Er wordt bij de meeste vormen van private lease geen geld geleend voor een nieuwe auto. Wél betaalt men maandelijks een huurbedrag en daarvoor mag men de auto gebruiken. Na afloop van de ‘leaseperiode’ (meestal 4 jaar) kan men eventueel de auto inruilen voor een nieuw exemplaar. Het grote voordeel bij private lease is dat u nergens enig omkijken naar heeft. De leasemaatschappij regelt alle zaken voor u. Als u kiest voor het meest luxe private lease pakket, dan zijn de volgende zaken sowieso inbegrepen: [lening-banner]

  • Autoverzekering
  • Wegenbelasting
  • Nieuwe banden
  • Winterbanden
  • Onderhoud
  • APK
  • Reparaties
  • Pechhulp
  • Vervangend vervoer

Zijn er nadelen aan private lease?

Met een private autolease financiering kunt u in een nieuwe bolide rijden en dat voor een vast maandelijks bedrag. Afhankelijk van het leasepakket worden alle zaken voor u geregeld! Zo komt u nooit voor vervelende verrassingen te staan. U hoeft alleen nog maar te tanken. Private lease heeft echter ook enkele nadelen. Zo betaalt u een hoog bedrag per maand. Zelf een nieuwe auto kopen en na 4 jaren inruilen is en blijft vele malen voordeliger. Maar natuurlijk moet u in dat laatste geval wel alle zaken zelf regelen. Naast de hoge kosten gaat u natuurlijk ook een verplichting aan. U kunt daar niet zomaar onderuit. Een leasecontract afkopen is wel mogelijk. Uiteraard moet u dan de totale openstaande afkoopsom betalen.

Kilometrage

Een ander nadeel van private lease is dat u van te voren moet opgeven hoeveel kilometers u jaarlijks denkt te rijden. Overschrijd u het aantal kilometers? Dan betaalt u een fors bedrag per kilometer extra. Dit noemt men ook wel de ‘kilometrage’.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!