geld lenen kost geld

Soorten autoleningen voor particulieren

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wat is een autolening? Een autolening is een vorm van een consumptief krediet. Meestal wordt als autolening gekozen voor een persoonlijke lening. Je kan ook kiezen voor een doorlopend krediet als autolening maar dat is meestal geen goede keuze. Autofinancieringen worden als lening gebruikt om een auto aan te schaffen. Het voordeel van persoonlijke leningen als financieringsvorm is dat alle zaken van te voren vaststaan. Zo is de hoogte van het leenbedrag vooraf besproken maar ook de hoogte van de rente die je moet betalen. We noemen dit ook wel een vast rentetarief.

Looptijd

Omdat deze zaken vaststaan, is ook de looptijd van de lening bekend en het bedrag dat je maandelijks moet betalen als aflossing. Op deze wijze weet je precies wat een dergelijke autofinanciering je kost. En is het dus duidelijk wat de auto je uiteindelijk kost. Het tussentijds extra aflossen van je lening is niet mogelijk. Dit kan alleen met een doorlopend krediet als financieringsvorm.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Autofinanciering voordelen

Gebruik je een persoonlijke lening als financieringsvorm om een nieuwe auto te betalen, dan is het grootste voordeel van deze leenvorm dat je duidelijkheid hebt. Je weet wat de nieuwe auto je in totaal gaat kosten. Het is verstandig om altijd een kortere looptijd te kiezen dan de levensduur van de auto. Stel dat de auto na verloop van tijd afgeschreven is en je bent toe aan een nieuwe, dan is de lening al afgelost en zit je niet meer een schuld opgescheept.

Eigenschappen van de persoonlijke lening

Voor de duidelijkheid hebben we de belangrijkste eigenschappen van deze lening voor jou op een rijtje gezet: • Het is nooit mogelijk om versneld af te lossen, tenzij je een boetrente betaald. • Houd rekening met eventuele extra kosten. Zo ben je soms verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. • Je betaalt altijd per maand een vast leningbedrag. • Het geld krijg je in een keer op je rekening gestort en kan je direct gebruiken. • De autofinanciering kan je alleen gebruiken om een auto aan te schaffen. • In de maandelijkse aflossing zijn alle kosten verwerkt. • De looptijd v/d lening is bekend

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Tip van Lening.com: Leen op het goede moment…

Kan je nog een tijdje wachten met de aankoop van een nieuwe auto? Dat kan in je voordeel uitpakken! Momenteel zijn de rentes onderhevig aan schommelingen en is het de verwachting dat de rentes in Nederland sterk blijven dalen. Houd daarom de markrente in de gaten. Markrentes zijn de rentes die kredietverleners zelf betalen. Daalt de marktrente, dan zal na verloop van tijd ook de persoonlijke leningrente dalen en kan jij goedkoper lenen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!