Let op! Geld lenen kost geld

Een overzicht van de meest voorkomende banken in Nederland. Bezoek de website van de bank voor meer informatie over een passende lening of bankproduct van uw keuze

Overzicht banken Nederland:

 • ING

Over ING Bank
De ING Bank behoort tot de ING Groep. De bank startte in 1881 en splitste zich af van de Nederlandse Middenstandsbank en Rijkspostspaarbank.  Het is een van de grootste banken van Nederland met ongeveer 9 miljoen rekeninghouders. Je kan bij deze bank allerlei bankproducten afnemen. Naast lening en ook kredietproducten is het mogelijk om een hypotheek af te sluiten, verzekeringen af te sluiten en je geld via deze bank beleggen. De ING Bank staat bekend als een solide en betrouwbare bank. Tevens is dit de bank waarbij de kosten voor een bankrekening het laagst zijn van alle banken.

 • NIBC Direct

Wat is de NIBC Bank? NIBC Direct is een bank in Nederland die werd opgericht in 1945. In die tijd was het ook wel bekend als de Nationale Investeringsbank. De bank verstrekt met name spaarrekeningen en hypotheken aan en dat voor de particuliere en zakelijke markt. Wil je een spaarrekening openen (een jeugdspaarrekening, internetspaarrekening of een termijndeposito)? Dan kan je daarvoor prima terecht bij NIBC Direct. Ook voor allerlei verschillende hypotheken kan je dus terecht bij deze bank. Ook als ondernemer. Je leent altijd tegen een scherpe rente en kan een bepaald gedeelte extra snel, boetevrij aflossen.

 • ABN

Over ABN AMRO
ABN AMRO is onderdeel van de Nederlandse bankgroep en wel de ABN AMRO Group N.V. Toen de kredietcrisis het Nederlandse bankwezen raakte, is deze houdstermaatschappij in het leven geroepen. Fortis en ABN AMRO werden vanaf dat moment samengevoegd. De vennoten waren voor een deel eigendom van de Nederlandse overheid. ABN AMRO staat nu echter weer op eigen benen en is vanaf heden een beursgenoteerd bedrijf. Via deze bank kan men allerlei soorten verzekeringsproducten afsluiten alsmede spaar- en hypotheekproducten. Daarnaast kan je bij de ABN AMRO diverse leningen en kredieten afsluiten.

 • Freo

Over Freo
FREO is een direct writer. Deze financieringsmaatschappij behoort tot de jongste van Nederland en is in 2008 ontstaan. Consumenten kunnen via deze maatschappij diverse soorten financieringen afsluiten. Freo is onderdeel van De Lage Landen. De Lage Landen is weer een onderdeel van de Rabobank Groep. Freo geeft aan dat zij alleen betrouwbare en transparante producten aanbiedt. Mensen die lenen hebben behoefte aan goede informatie. Daarom kan je er zeker van zijn dat je vooraf uitgebreid geadviseerd en geïnformeerd wordt. Een goed advies kan je zeker gebruiken wanneer je een lening wilt afsluiten om een verbouwing te doen of een auto wilt aanschaffen. Independer geeft aan dat Freo een van de meest aantrekkelijke maatschappijen is om je lening bij onder te brengen.

 • Rabobank

Over Rabobank
Rabobank is een Nederlandse bank en deze is ondergebracht in allerlei onafhankelijke coöperaties. Deze coöperaties hebben ieder een bankvergunning. Deze vergunningen worden door de Nederlandsche Bank verstrekt. De Rabobank is op dit moment de belangrijkste bank in Nederland. Met ongeveer 700 vestigingen verspreid door heel Nederland. Tevens biedt de bank werk aan ongeveer 27.000 bankmedewerkers. De Rabobank is een bank die staat voor gedegen adviezen en degelijke financieringen. Men kan er allerlei bankzaken afnemen zoals hypotheken, lenigingen en kredieten. Bij de Rabobank is het ook mogelijk om een betaalrekening aan te vragen.

 • SNS Bank

Over SNS Bank
Deze bank biedt producten voor zowel bedrijven als consumenten. SNS Bank was voorheen vooral een spaarbank. Vandaag de dag kan men er echter voor allerlei financiële producten terecht. Zo sluit je hier een hypotheek, verzekering of betaalrekening af. Ook voor allerlei kredieten en leningen ben je bij deze bank aan het juiste adres. De SNS Bank is onderdeel van SNS REAAL. Deze is op haar beurt weer het eigendom van de Nederlandse overheid. De SNS Bank en REAAL zijn niet actief buiten Nederland. Waar de bank voorheen spaarproducten aanbood, zijn ze hierin nog steeds onderscheidend. Ook voor vermogensopbouw kan men bij deze bank terecht. Naast particulieren kan ook het MKB zijn vermogensopbouw aan de SNS Bank uitbesteden.

 • Bunq

Wat is Bunq? Bunq is een online bank maar dan anders dan alle andere banken. Klanten kunnen een app downloaden waarmee zij onderling betalingen kunnen verrichten en betalingsverzoeken kunnen versturen. Bunq wordt ook wel het whatsapp van het bankieren genoemd. Bunq stelt je in staat om gemakkelijk geld aan je vrienden te vragen, bijvoorbeeld wanneer je de rekening van een etentje hebt betaald en deze onderling wilt verrekenen. Bunq heeft een bankvergunning en daarom is het voor gebruikers van de Bunq app mogelijk om realtime te betalen.

 • Triodos

De Nederlandse bank Triodos Bank werd in Zeist in het jaar 1980 opgericht. De Nederlandse bank heeft meerdere vestigingen in diverse Europese landen waaronder in Duitsland, Spanje, UK en België. Triodos staat voor het nieuwe bankieren. Zo is duurzaamheid voor deze bank een zeer belangrijk uitgangspunt. Als klant kies je voor deze bank omdat je weet dat het geld door Triodos geïnvesteerd wordt in diverse duurzame initiatieven zoals de ontwikkeling van duurzame energiebronnen, natuurbescherming en milieubescherming, biologische landbouw en kunst en cultuur. Bij Triodos kan men sparen, beleggen, een rekening openen en hypotheken afsluiten.

 • Regiobank

Regiobank was voorheen bekend onder de naam SNS Regio Bank. Sinds 2010 is deze dus van naam veranderd. Wel blijft de Regiobank gewoon een onderdeel van het bedrijf SNS REAAL. Dit is een Nederlandse bankverzekeraar. Wat doet Regiobank? Zij brengen dienstverlening op bancair gebied bij jou in de buurt. Dit doen zij met behulp van adviseurs die geheel zelfstandig werken. De bank heeft inmiddels ruim 500 vestigingen verspreid door heel het land. Klanten kunnen diverse beleggingsproducten afnemen, sparen, betalen, hypotheken afsluiten en pensioenzaken regelen.

 • Knab

Wat is Knab? Deze bank startte in 2012 met haar eigenlijk dochteronderneming van de Aegon Bank. Knab biedt diverse spaar- en betaalproducten aan en dit voor de markt in Nederland. Als klant kan je profiteren van complete pakketten met financiële tools. Bankieren bij Knab is anders dan dat je mogelijk gewend bent. Jij als klant staat merkbaar op de eerste plaats. Knab is voor haar spaarproducten afhankelijk van Aegon, aangezien het moederbedrijf beschikt over een bankvergunning. Bij Knab kunnen zowel particulieren als bedrijven klant worden.

 • Zwitserleven

Zwitserleven is een van de grotere pensioenverzekeraars in Nederland en zij zijn in 2013 ook gestart met het aanbieden van spaarproducten. De spaarproducten zijn geschikt voor particulieren en kan men alleen online beheren en eventueel openen. In 2008 is Zwitserleven een onderdeel geworden van de Nederlandse bank SNS REAAL. Deze bank beschikt zelf over een bankvergunning. Bekijk zelf het grote aanbod van spaarproducten op de website van Zwitserleven.