Binnenkort toe aan een nieuwe auto en heb je daarvoor onvoldoende cash geld liggen? Als het eventjes kan sluit je natuurlijk geen lening af. Maar toch kan een autolening afsluiten in sommige gevallen verstandig zijn en een uitkomst bieden. Bijvoorbeeld omdat je anders bent aangewezen op het openbaar vervoer (dat kost ook veel geld!). Of omdat je bedrijfsvoering als ondernemer anders in gevaar komt. En natuurlijk is een autolening afsluiten is geen probleem zodra je maandelijks voldoende geld overhoud. Als je toe bent aan een andere lening en daarvoor graag geld wilt lenen, dan is het belangrijk om onze tips nog eens goed door te nemen. Dit levert jou gegarandeerd een besparing op!

Santander consumenten krediet

Leningtip 1:

Vertrouw niet op de stunttarieven waarmee aanbieders van leningen vaak adverteren. Dit zijn ‘vanaf rentes’ maar het is de grote vraag of u dat straks betaalt. De kans daarop is zeer gering. Let dus vooral op de rentepercentages voordat u een autolening afsluit. Want de ‘vanaf rentes’ verschillen enorm met de daadwerkelijk rentes. Hieronder leest u waarom aanbieders van autoleningen mogen adverteren met een vanaf rente en waarom de meeste mensen uiteindelijk toch een hoger rentepercentage betalen.

Risicoprofiel

Een vanaf rente geldt alleen voor de consumenten die het laagste risicoprofiel toegewezen krijgen van een bank. Een risicoprofiel wordt door bancaire instellingen bepaald door allerlei factoren (variabelen). Een hoog risicoprofiel (dus een hogere rente) wordt gekoppeld aan mensen die bijvoorbeeld geen vast contract hebben, een woning huren en ongehuwd samenwonen.

Leningtip 2:

In dit blog geven we u tips bij het afsluiten van een autolening. Natuurlijk zodat u zo goedkoop mogelijk kan lenen straks. We bespreken in dit geval het verschil tussen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De persoonlijke lening is als autolening het meest geschikt. De looptijd staat vast en deze kan u dus synchroon laten lopen met de levensduur van de auto. Zo voorkomt u dat u straks nog een lening moet aflossen terwijl de auto niets meer waard is. Ook betaalt u met deze lening een vaste rente. Stijgt de marktrente? Dan blijft u gewoon maandelijks hetzelfde tarief betalen. De goedkoopste persoonlijke lening heeft tegenwoordig ook een lager rentetarief dan het goedkoopste doorlopend krediet. Deze laatstgenoemde leensoort heeft dus zijn langste tijd gehad.

Leningtip 3

Lees de voorwaarden… lees de voorwaarden en lees de voorwaarden…. Deze zijn bepalend voor de kosten van de lening en dus erg belangrijk. Maar weinig mensen nemen de moeite om deze van a tot z door te nemen. Maar doe dat dus wel! Zo komt u erachter wat er gebeurt wanneer u een lening te laat betaalt indien u een auto aanschaft op afbetaling (bij een autobedrijf) of hoe het zit met extra aflossen als u daar de mogelijkheid voor heeft.

Leningtip 4

Leen nooit teveel. Dit lijkt een open deur intrappen maar wist u dat 15% van de consumenten nog steeds teveel geld leent? Besef dat u maandelijks nog voldoende geld moet overhouden voor andere dingen. En als uw inkomen plots daalt, dan moet u dat verlies nog steeds goed kunnen opvangen. Laat u daarom adviseren door een kredietverstrekker over de hoogte van uw autolening.