Binnen 10 minuten geld lenen

Er wordt door consumenten nog altijd gezocht naar manieren om snel geld lenen mogelijk te maken. Logisch ook. Hoe vervelend is het als u voor de kassa van de winkel staat en u komt tot de ontdekking dat je geen geld op je rekening hebt? Dan staat u toch te springen om het geld, de boodschappen zijn immers toch nodig. Maar, is het ook daadwerkelijk mogelijk om in zo’n korte tijd een lening af te sluiten? En waar kunt u dat dan terecht om binnen 10 minuten geld lenen mogelijk te maken? En wordt er een BKR toetsing gedaan? Veel vragen waar wij op deze pagina verder op in zullen gaan. Wij vertellen u graag wat de mogelijkheden zijn. Om het te verduidelijken hebben wij hieronder in ieder geval een aantal aanbieders vermeld waarbij geld lenen zonder BKR toetsing binnen 10 minuten mogelijk is.

Misverstanden over binnen 10 minuten geld lenen

Laten we beginnen met de misverstanden die bestaan over binnen 10 minuten geld lenen. In het verleden was het mogelijk om binnen 10 minuten geld te lenen. In de vorm van een minilening of een SMS lening was het mogelijk om met u mobiel een lening aan te vragen en het geld ook daadwerkelijk binnen 10 minuten op uw rekening te ontvangen. Deze verstrekkers zijn inmiddels allen gestopt met het binnen 10 minuten geld lenen, of hebben een andere, manier van leningen afsluiten. Die meer tijd in beslag neemt.
Binnen 10 minuten geld lenen, en daadwerkelijk op de rekening ontvangen is dan ook helaas niet meer mogelijk.
Dit is overigens niet te verwarren met binnen 10 minuten een lening aanvragen.

Binnen 10 minuten geld lenen en het BKR

Naast het bovengenoemde misverstand, bestaat er nog een misverstand. Er wordt veelal gedacht dat geld lenen binnen 10 minuten mogelijk is zonder BKR toetsing.
Net als het misverstand dat het geld binnen enkele minuten op de rekening staat, is het ook een misverstand dat er geen BKR toetsing plaats zou vinden bij het snelle geld lenen. Ook de verstrekkers van minileningen/flitskredieten zijn verplicht om een BKR toetsing te doen. Dit maakt onderdeel uit van de voorgeschreven procedure om ervoor te zorgen dat men niet teveel krediet kan afsluiten bij een consument. Ook de AFM (Autoriteit Financiele Markten) meldt dit op de website van de AFM.
Als u meer wilt weten over wat het BKR nu exact doet, raden wij u aan om onderstaand filmpje te bekijken. Dit geeft u wellicht meer inzicht in wat het BKR nu eigenlijk wel, en niet doet. Binnen 10 minuten geld lenen zonder BKR toetsing ligt dus niet aan het BKR zelf. Maar veel meer aan de banken of kredietverstrekkers die u hebben aangemeld.

Andere opties voor geld lenen

Zoals u hierboven heeft kunnen lezen is het niet meer mogelijk om onder de Nederlandse regels een lening af te sluiten en binnen 10 minuten geld lenen mogelijk te maken. Maar welke mogelijkheden zijn er dan nog wel? Hoe kunt u alsnog een lening afsluiten?
U kunt nog een lening afsluiten via het digitale aanvraagformulier. Dit kost u minder dan 5 minuten over het algemeen. Als u een lening wilt aanvragen kunt u het aanvraagformulier zo volledig mogelijk invullen. U hoort dan al binnen enkele uren wat de mogelijkheden voor u zijn. Binnen 10 minuten geld lenen is bij ons uiteraard niet mogelijk. Wel is het mogelijk om een aanvraag voor een lening binnen 10 minuten te doen.