De bitcoin zal never nooit niet een betaalmiddel worden

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Volgens sommige kenners groeit de bitcoin wel uit tot een geaccepteerd betaalmiddel terwijl nog meer criticasters (en niet de minsten) zeggen dat deze digitale munt ‘never, nooit niet een betaalmiddel zal worden’. Wat is nu eigenlijk waar? Is bitcoin een bubbel? Of kunt u maar het allerbeste zo snel mogelijk instappen?

Een vorm van online geld moet de bitcoin zijn

Als u nog geen kennis heeft van cryptocurrency, dan is het wellicht een idee om u hier eens in te gaan verdiepen. Het is een mystieke maar ook zeer interessante wereld. De wereld draait echt niet alleen om de bitcoin trouwens. Er zijn honderden misschien wel duizenden alternatieven waar de bitcoin er een van is. Het draait bij deze digitale munten om vertouwen en blockchain. Bitcoin is het beste te vergelijken met online geld. Er komt geen bank aan te pas. Ook houden instanties hier geen toezicht op. Of beter gezegd: Ze kunnen er geen toezicht op houden. Alle transacties zijn anoniem maar worden wel bijgehouden en wel in de blockchain.

Wat is blockchain?

Wat is blockchain? Dat zijn gewoon computers die binnen een netwerk aan elkaar verbonden zijn. Van iedere transactie beschikken zij over een exacte kopie. Deze maken ze openbaar. Zodoende nemen ze eigenlijk het werk over van instanties zoals banken.

Bitcoin als betaalmiddel

Wij van Lening.com zijn natuurlijk geen expert. Wel hebben we ons in deze interessante materie verdiept. En we lezen ook wat kenners schrijven. Zo zien vele ict’ers de bitcoin als hét betaalmiddel van de komende jaren. Ook gezien de waardstijging. Maar het is echt de vraag of dat een terechte constatering is. Zij gaan voorbij aan het feit dat de bitcoin inmiddels een zeer donker imago heeft. Zo gebruiken criminelen de munt om geld wit te wassen. Dat is eenvoudig omdat de munten nauwelijks te traceren zijn. Tenminste, als ze worden gemixt. Het gaat iets te ver om op dat laatste inhoudelijk in te gaan maar het komt erop neer dat men een aantal bitcoins in een ‘mixer’ kan gooien en dat deze weer kunnen worden verdeeld onder criminelen. Van wie de munt was, dat is dan niet meer te achterhalen.

Bubbel?

Experts zien de munt niet als een toekomstig betaalmiddel maar als een bubbel die echt op springen staat. De koers is op dit moment erg instabiel en aan hevige schommelingen onderhevig. De koers ging deze week gestaag omhoog en bereikte bijna de 20.000 dollar. Maar het lijkt er nu op dat een vrije val is ingezet. Dat maakt de munt tot een zeer risicovol product.

Leningen voor bitcoins

Er zijn zelfs mensen die leningen afsluiten en het geld investeren in bitcoins en andere online valuta. De AFM waarschuwt hiertegen. En wij waarschuwen u ook daarvoor. Leen nooit geld voor risicovolle investeringen. Leen sowieso geen geld om te beleggen!

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!