Consumptieve kredieten worden veel minder vaak overgesloten

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Met een opvallend nieuwsbericht trad bemiddelaar en adviseur Geldshop deze week naar buiten: Consumptieve kredieten blijken steeds minder worden overgesloten. Tevens daalt het gemiddelde leenbedrag indien een krediet wél wordt overgesloten. De bemiddelaar van leningen analyseerde in totaal 18515 aanvragen voor kredieten.

Oversluitingen daalde met 7.7 procent

Het aantal consumenten dat een aanvraag indiende voor een oversluiting van een lening, dat daalde met 7.7 procent gedurende de eerste acht maanden van dit jaar. De cijfers werden vergeleken met de eerste acht maanden van 2016. Ook liep het gemiddelde leenbedrag voor oversluiten van leningen terug naar iets meer dan 24.300 euro per persoon.

Wat is een consumptief krediet?

Een consumptief krediet is een geldlening die consumenten afsluiten met een bepaald leendoel. Namelijk voor een consumptieve (aan)besteding. Een besteding kan zijn de aankoop van een auto, boot, keuken, et cetera. Soms worden consumptieve kredieten ook aangevraagd voor wat extra financiële ruimte. In Nederland hebben we meerdere soorten consumptieve kredieten. De bekendste daarvan zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Met name het doorlopend krediet wordt steeds minder vaak afgesloten.

In Flevoland worden de hoogste leenaanvragen gedaan

Het blijkt dat in de provincie Flevoland de hoogste leenaanvragen worden gedaan bij het oversluiten van leningen. Ze lenen meer dan gemiddeld. De cijfers vertellen ons dat Flevolanders t.o.v. het landelijk gemiddelde 186% vaker kiezen voor de samenvoeging van kredieten. Ze vragen gemiddeld 26.420 euro aan voor het oversluiten van een lening. Dat is een stuk meer dan het landelijk gemiddelde van +/- 24.300 euro. Uit dezelfde cijfers van het onderzoek blijkt dat de Friezen in 2017 gemiddeld 40% minder willen lenen. Drenten lenen juist meer: 9.5%.

De oudere sluit vaker over

Ouderen in Nederland blijken het vaakst een oversluitlening aan te vragen. Ook is het leenbedrag bij het oversluiten hoger dan gemiddeld. Het zijn de ouderen tussen 51 jaar en 64 jaar oud die bijna 40% van de oversluitleningen aanvraagt. Ze vragen gemiddeld een bedrag aan van 27.180 euro. Jongeren en jongvolwassen in de leeftijd van 18 tot 30 jaar, die vragen bij het oversluiten van leningen het laagste bedrag aan: 12.034 euro. Ook vraagt deze groep consumenten gemiddeld minder vaak een oversluitlening aan met 6.4%.

Duur krediet oversluiten via Lening.com

Via de website Lening.com kunt ook u een oversluitlening aanvragen. Hoe? Door simpelweg de advertenties te bekijken van aanbieders. Via hen kunt u een leningaanvraag indienen. Bij het aanvragen van een leenofferte geeft u duidelijk aan dat u een oude lening wilt aflossen met een nieuwe lening.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!