Geld lenen in 2017 nog goedkoper geworden

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Goed nieuws voor particulieren en bedrijven: Geld lenen is in 2017 nog goedkoper geworden. De leentarieven zijn in de afgelopen jaren al sterk gedaald, deze daling heeft zich voorlopig nog iets geconsolideerd.

In vergelijking met 5 jaar geleden zijn de rentes voor persoonlijke leningen in 2017 met 2 procent gedaald. U zou denken dat het aantal consumentenbestedingen daarmee fors is toegenomen. Toch? Want geld lenen is immers goedkoper geworden. Een logisch gevolg daarvan zou zijn dat mensen vaker gaan lenen. Meer daarover leest u in het volgende gedeelte. Overigens is de daling van de rentes voor persoonlijke leningen geheel in lijn met de dalende spaar- en hypotheekrentes.

De kredietverstrekking is vreemd genoeg niet toegenomen

Heel frappant zijn de feiten over de kredietverstrekking van de voorbije jaren tot 2017. Geheel tegen de verwachting in is het aantal kredieten juist niet toegenomen, ondanks de lage leenrentes. De Nederlandse Bank heeft cijfers gepubliceerd waaruit blijkt dat het aantal kredieten die in de afgelopen 5 jaren zijn vertrekt, significant is teruggelopen. Er zijn namelijk 30 procent minder kredieten verstrekt dan in de jaren daarvoor! Wellicht dat nog steeds veel mensen te kampen hebben met de naweeën van de economische crisis. Maar het zou ook kunnen zijn dat consumenten zich bewuster zijn van de gevaren van geld lenen. En natuurlijk zullen er ook voldoende mensen zijn die zich hebben aangepast aan een zuiniger levensstijl. Wilt u echter wel geld lenen in 2017? Bijvoorbeeld voor een verbouwing en/of verbetering van uw woning of voor de aanschaf van een nieuwe auto, camper of stacaravan? Dan leent u in 2017 nog goedkoper geld dan in de jaren daarvoor.

De leentarieven in 2017 blijven vermoedelijk nog wel even laag

Nu is het nog steeds het juiste moment om geld te lenen. Ook al laten de rentes voor hypotheken een kleine stijging zien. Maar dat wil niet zeggen dat straks ook de rentes voor consumptieve kredieten -zoals het doorlopend krediet en persoonlijke lening- gaan stijgen. Het is namelijk zo dat de hypotheekrentes heel snel op veranderingen in de financiële markten reageren. Het duurt meestal even voordat ook de rentes voor consumptieve kredieten meestijgen. Dus als u nog geld wilt lenen voor de aankoop van een nieuwe auto of een verbouwing van uw woning, dan is dit het juiste moment om een lening af te sluiten. Doet u dat echter wel met beleid en verstand. Sluit nooit zomaar een krediet af maar vergelijk aanbieders van leningen op basis van rente en voorwaarden.

Vergelijk aanbieders zoals De Lening Makelaar en Geldshop met elkaar

Het kan verleidelijk zijn om direct bij de eerste de beste leningaanbieder een lening af te sluiten. Maar ook al zijn de rentetarieven erg laag, vergelijken kan geen kwaad en dat levert u wellicht nog meer voordeel op! Betrouwbare aanbieders zijn o.a. De Lening Makelaar en Geldshop. Natuurlijk zijn er nog veel meer aanbieders die u met elkaar kunt vergelijken.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!