Geldshop de voordeligste geldverstrekker ?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lenen bij kredietverstrekker Geldshop? Goede kans dat je bij deze geldverstrekker goedkoop geld leent. Volgens MoneyView behoort Geldshop tot een van de voordeligste kredietverstrekkers van Nederland. Natuurlijk wil niemand teveel betalen voor een lening en natuurlijk maakt Geldshop op dat gebied graag reclame voor zichzelf. Laten we daarom eens ingaan op de daadwerkelijke cijfers die MoneyView over Geldshop op tafel legt.

Uitgebreid onderzoek MoneyView
MoneyView heeft in dit jaargang meerdere persoonlijke leningen en doorlopende kredieten nauwkeurig onderzocht en dat bij verschillende kredietverstrekkers. In totaal werd een twintigtal persoonlijke leningen (23 stuks) en doorlopende kredieten (24 stuks) aan een intensief onderzoek onderworpen. Daarbij werd onder meer gelet op de rentetarieven van de aanbieders.

Risk Based Pricing
Banken en geldverstrekkers gebruiken de z.g. Risk Based Pricing om te bepalen wat voor rente de klant moet betalen. Dit is een inschatting op basis van rente naar risico. Des te meer risico een bank of kredietverstrekker denkt te lopen, des te meer rente betaalt de klant. MoneyView dook daar bovenop en constateerde dat bij diverse kredietmaatschappijen het rentetarief per klant verschilt voor een en dezelfde leenbedrag. Daardoor is een vergelijking maken tussen verschillende partijen een lastige zaak. Om toch tot een eerlijke berekening te komen, heeft MoneyView het laagste en hoogste rentetarief genomen en daarvan de gemiddelde uitkomst gebruikt.

Soms weet je niet hoeveel rente je gaat betalen
Het komt erop neer dat je als consument soms van te voren niet weet hoeveel rente je betaalt voor een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Dit is niet in te schatten indien de geldverstrekker van Risk Based Pricing gebruik maakt. Een manier om daar toch achter te komen is door simpelweg een offerte bij de betreffende organisatie aan te vragen. Vraag je meerdere offertes aan bij instellingen die een risicoprofiel maken op basis van Risk Based Pricing? Dan is het al gauw inzichtelijk voor je wie de voordeligste aanbieder is.

Snel aflossen betekent automatisch minder kosten
Bij vrijwel iedere kredietverstrekker geldt hetzelfde principe: Betaal je een lening snel af? Dan betaal je automatisch ook minder rente. Je doet immers minder lang een beroep op de bank. Dat is in jouw voordeel maar ook in het voordeel van Geldshop, in dit geval. Bereken op de website van Geldshop hoeveel geld jij kan lenen en wat het je precies kost.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!