Kleine lening

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kleine lening kan goedkoper

Veel consumenten kiezen bij een kleine aanbieder voor een minilening of voor een roodstand op de betaalrekening. Dit zijn natuurlijk oplossingen, maar zeker geen goedkope oplossingen. Een kleine lening kan goedkoper als u kiest voor een andere vorm van geld lenen. Want waarom zou u kiezen voor bijvoorbeeld een minilening, als u daar in sommige gevallen € 100,- of meer moet betalen voor een krediet van een paar honderd euro?
U moet dat krediet dan ook nog eens binnen 45 dagen weer terugbetalen. Doet u dat niet, dan worden er (wederom) stevige kosten in rekening gebracht. Het is niet voor niets dat de AFM (Autoriteit Financiële Markten) regelmatig heeft gewaarschuwd voor de minileningen, ook wel flitskrediet genaamd.

Met kadoAlternatief voor een kleine lening

In plaats van een kleine lening aan te vragen bij een verstrekker van minileningen, of een roodstand op de betaalrekening kunt u ook een “regulier doorlopend krediet” afsluiten. Een lening afsluiten in de vorm van een doorlopend krediet kan iets meer werk voor u zijn, maar het kan u ook veel geld besparen.
Bij een doorlopend krediet geldt een minimaal leenbedrag van € 2.500,-. Als u dit niet nodig heeft, kunt u het bedrag dat u niet nodig heeft, in depot laten staan. Over het bedrag dat in depot blijft staan betaalt u geen rente of aflossing. U moet alleen rente betalen over het bedrag dat u heeft opgenomen van de lening. U mag met het doorlopend krediet bijvoorbeeld € 100,- opnemen, en € 2.400,- in depot laten staan.

Meerdere leningen? Samenvoegen kan u voordeel opleveren

Heeft u op dit moment meerdere leningen lopen? Dan kan dit hét moment zijn om uw leningen voordeliger over te sluiten. U moet toch wat activiteiten ondernemen om een lening afsluiten mogelijk te maken. Omdat u toch bezig bent met uw financiële administratie, is het wellicht ook een goed moment om de lopende leningen goedkoper te maken, door uw lening over te sluiten naar bijvoorbeeld een lagere rente. Wij gaan graag voor u na of het op dit moment tot de mogelijkheden behoord.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!