Leen geld bij de gemeentelijke kredietbank

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Geld lenen bij de Gemeentelijke Kredietbank is een oplossing voor bepaalde mensen.

De Gemeentelijke Kredietbank wordt ook wel kortweg de GKB genoemd en dit is een overheidsinstelling. Deze instantie verstrekt sociale kredieten en helpt consumenten die schulden hebben met inkomensbeheer. De GKB kan daarnaast ook nog eens  aanvullingen op het inkomen financieren. Ook consumenten die niet op een normale wijze een krediet of leningen kunnen afsluiten, kunnen bij de GKB aankloppen voor hulp.

Krediet afsluiten

Heb je een laag inkomen, een negatieve codering bij het BKR, kan je geen lening elders afsluiten of heb je schulden? Je kan dan bij de Gemeentelijke Kredietbank aankloppen voor hulp. Vrijwel iedere grotere gemeente in Nederland heeft zijn eigen GKB. Wil je ondanks alles toch geld kunnen lenen, omdat je anders rekeningen niet meer kan betalen of wil je aankloppen voor een krediet om meerdere kleine leningen samen te voegen tot één grotere lening? Onder bepaalde voorwaarden is het vaak mogelijk om via de Gemeentelijke Kredietbank een lening af te sluiten. Deze bank is in alles anders dan gewone banken in Nederland. De bank heeft namelijk geen winstoogmerk. Je betaalt desondanks dat wel een rente maar deze is iets lager dan bij commerciële banken. Hoeveel geld je kunt lenen hangt af van diverse zaken. Zo moet je over een minimaal inkomen beschikken. Neem contact op met een GKB bij jou in de buurt. Zij kunnen je informeren over de voorwaarden en je eventueel helpen met andere zaken. Via deze instelling kan je 3 soorten leningen afsluiten.

Soorten leningen die je bij de GKB kan afsluiten:

Je kunt tot maximaal 25.000 euro lenen. Hoeveel rente je betaalt hangt mede af van het type lening die je afsluit.

Schuldregeling

Ook voor schuldregeling kan je bij deze bank terecht. Kan je nauwelijks meer rondkomen van je geld en worden je schulden een steeds groter probleem? In bepaalde gevallen is het mogelijk om deze instantie in te schakelen. De GKB zal proberen om een regeling te treffen met je schuldeisers. Maar nog voordat zij dit doen, zullen je schulden in kaart worden gebracht. Naast een schuldregeling kan je bij de bank ook gebruik maken van budgetbeheer.

Budgetbeheer: Laat je inkomsten beheren

Indien je vaker de mist in gaat en te kampen krijgt met geldtekort en schulden, dan is het misschien verstandig om je inkomsten te laten beheren door de Gemeentelijke Kredietbank. Zij beheren je geld en betalen daar alle vaste lasten mee. Daarnaast krijg je adviezen om geld te besparen door je uitgaven drastisch te verlagen en helpen zij je om meer inkomen te krijgen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!