Pas op voor illegale malafide kredietverstrekker !

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Kredietverstrekkers moeten zich houden aan de regels die de Rijksoverheid ze oplegt. Zo mogen ze nooit ongevraagd consumenten benaderen met aanbiedingen. Het komt echter nog steeds voor, hetzij in steeds mindere mate, dat mensen telefonisch of per e-mail benaderd worden door malafide bureaus. Deze oplichters zijn op een of andere wijze aan contactgegevens gekomen van consumenten. Echter is het ook zo dat de manier van handelen steeds slimmer wordt. Het kan lastig zijn om een malafide kredietverstrekker te ontmaskeren. We proberen je op deze pagina de ogen te openen, zodat je in de toekomst niet in hun val trapt.

Lening afsluiten ondanks negatief BKR

Zo zijn er nog steeds zogenaamde aanbieders actief op het internet die consumenten een lening beloven, ondanks dat zij een negatief BKR hebben. Tros Radar heeft al veel gedupeerden langs zien komen. Kijk uit voor dit soort aanbieders! Natuurlijk zijn er ook betrouwbare kredietverstrekkers die BKR leningen verstrekken, echter zitten er altijd een aantal rotte appels tussen. Het AFM is daarvan op de hoogte maar kan nog weinig uitrichten. Deze malafide bedrijven handelen meestal vanuit het buitenland en kunnen moeilijk aangepakt worden. Men vraagt of je een bepaald bedrag wilt overmaken voor afsluitkosten. Vervolgens hoor je niets meer van ze. Opvallend is dat zij meestal een laag rentepercentage hanteren, waardoor consumenten sneller geneigd zijn een (zogenaamde) lening af te sluiten. Pas dus op voor aanbieders van BKR leningen.

Bezoek de website van het AFM voor de zwarte lijst

We raden je aan om altijd, voordat je in zee gaat met een kredietverstrekker, de website van het AFM te bezoeken. Dit is de Autoriteit van de Financiële Markten. Op de website kan je achterhalen met wat voor kredietverstrekker je van doen hebt. het AFM heeft een zwarte lijst opgesteld met daarin alle aanbieders van illegale leningen. Deze kredietverstrekkers hebben allen (nog geen) AFM vergunning. Illegale aanbieders waren vorig jaar o.a. Emporium Financieringen, Emporium Capital, Magnum Financial en Ping Financieringen. Ook de websites Kredietjeaanvragen.nl en Geldlenenkanhier.nl boden leningen aan zonder dat ze daarvoor een AFM vergunning bleken te hebben.

Gebruik de volgende stappen om illegale aanbieders te ontmaskeren:

Sluit nooit zomaar een krediet of lening af maar doe uitvoerig onderzoek naar de betreffende aanbieder. Het AFM heeft een z.g. ‘zwarte lijst’ opgesteld, met daarin aanbieders van illegale leningen. Voordat je een lening afsluit, duik je in die registers van het AFM en onderzoek je of de betreffende verstrekker van leningen of een bemiddelaar een AFM vergunning heeft. Zo niet, dan onderzoek je of die partij een vergunning bij De Nederlandsche Bank heeft. Dit is een verplichting namelijk. Daarnaast mogen kredietverstrekkers nooit afsluitkosten rekenen. Sluit je een lening af maar moet je daarvoor eerst afsluitkosten overmaken naar die aanbieder? Schakel dan direct het AFM in en ga niet in zee met deze aanbieder. Niet zelden komt het voor dat consumenten toch deze afsluitkosten betalen en vervolgens nooit meer iets van de zogenaamde kredietverstrekker horen. Het aanbieden van kredieten of leningen tegen abnormale lage rentetarieven is altijd opmerkelijk en dit zal je waakzaamheid moeten verhogen. Een beetje verschil in rentepercentages tussen kredietverstrekkers onderling is van alle jaren. Maar een verschil van 2 tot 3% is al opmerkelijk en vaak klopt er dan ook niets. Heb je een negatief BKR? Geld lenen is dan soms wel mogelijk alleen zul je nooit grote bedragen kunnen lenen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!