Creditcard aanvragen

By: Robin

Wil je binnenkort een creditcard via een bank of andere instantie aanvragen? Creditcards hebben best veel voordelen. Een belangrijk voordeel is bijvoorbeeld dat het wereldwijd als een wettig betaalmiddel wordt gezien.

In vrijwel alle landen ter wereld kan je hiermee betalingen doen. Met een creditcard doe je daarnaast altijd veilig je betalingen en aankopen. Je kunt je betaling altijd terugnemen indien je iets besteld wat nooit is gearriveerd. Betalen met een creditcard is eigenlijk gebruik maken van uitgestelde betaling. Na een betaling of aankoop krijg je na een maand de rekening en daar heb je alle tijd voor om te betalen. Je kan als creditcard houder ook gespreide betaling aanvragen. Zo kan je dure rekeningen handig in gedeelten betalen. Vrijwel iedere maatschappij biedt deze extra mogelijkheid. Houd wel rekening met rente die je extra betaalt wanneer je gebruik maakt van een gespreide betaling!

Nog even samengevat:

Een creditcard is alleen een creditcard wanneer je achteraf pas de rekening ontvangt van een aankoop. Het is een universeel betaalmiddel, dat wil zeggen dat deze wereldwijd erkent wordt als wettig betaalmiddel. Als houder sluit je na een betaling in principe een kortlopend krediet af. Daarover betaal je rente. Je betaalt tevens eenmaal per jaar een vergoeding voor het gebruik van de creditcard.

Wat kost een creditcard?

Wat een creditcard kost is bij iedere aanbieder weer verschillend en tevens afhankelijk van het gebruik. Iedereen kan een dergelijke kaart aanvragen. Het beste is om dit bij je eigen bank aan te vragen. Dan heb je alle financiële zaken onder één dak. Voordat je een creditcard krijgt moet je eerst enkele gegevens doorgeven en vragen beantwoorden. Het is wel belangrijk dat je kan aantonen dat je over een bepaald inkomen beschikt. Niet iedereen wordt zomaar geaccepteerd namelijk. Ook doet de bank een BKR toetsing. Voor een doorsnee kaart betaal je ongeveer vijftien euro op jaarbasis voor het gebruik. Daarnaast betaal je rente wanneer je een gespreide betaling doet voor een aankoop. Gangbare rentes zijn tussen de 13 en 15% voor gespreide betaling van de bedragen die je in de min staat.

Lees ook:   Creditcard zonder bkr check

Related post