geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

De restschuld financieren zonder hoge kosten

Beste financieringen vergelijken
Zoek de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Rentes zojuist bijgewerkt op vrijdag 12 augustus!
3.5% rente

lage maandlasten

Auto financieren

de beste auto financieringen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Ervaringen met onze restschuld financieren
9.5
123 klantreviews
5/5

Overzichtelijk en duidelijk Overzichtelijk en duidelijk. Nu het gesprek afwachten en dan kan ik meer zeggen. Dus nu als goed en dat is een mooi begin.

– Mike

5/5

Overzichtelijk en duidelijk Overzichtelijk en duidelijk. Nu het gesprek afwachten en dan kan ik meer zeggen. Dus nu als goed en dat is een mooi begin.

– Mike

5/5

Overzichtelijk en duidelijk Overzichtelijk en duidelijk. Nu het gesprek afwachten en dan kan ik meer zeggen. Dus nu als goed en dat is een mooi begin.

– Mike

Geld lenen voor je restschuld?
De restschuld financieren zonder hoge kosten

Wanneer een woning verkocht wordt en de hypotheek hier niet volledig mee afgelost kan worden is er een restschuld. Wanneer een andere woning aangekocht wordt kan de restschuld in de nieuwe hypotheek meegefinancierd worden. Wanneer er geen nieuwe hypotheek wordt afgesloten is het mogelijk om de lening af te lossen met spaargeld. Als er geen spaargeld is of onvoldoende spaargeld dan kan het restant geleend worden. Een lening afsluiten voor de restschuld is een oplossing.

Waarom is er een restschuld?
De restschuld kan door verschillende redenen ontstaan. Het kan door een daling van de prijzen op de huizenmarkt komen. Ook kan het komen doordat de woning snel verkocht moet worden door een scheiding of andere situatie. Hierdoor ontstaat er een restschuld. Natuurlijk is het geen ideale situatie. Het is gelukkig mogelijk om er een oplossing voor te vinden.
De restschuld financieren met een lening
De restschuld is te betalen met een lening. De lening moet vervolgens afgelost worden. Het is belangrijk om de juiste leenvorm te kiezen. Er zijn verschillende mogelijkheden. Denk aan het doorlopende krediet of de persoonlijk elening. Het beste is om voor een persoonlijke lening te kiezen. Het is dan mogelijk om precies te weten wanneer alles is voldaan en welke maandlasten hierbij horen. Bij een persoonlijke lening zijn de betaling aftrekbaar in box 1.
Bepaal de looptijd
Het is belangrijk om goed na te denken over de looptijd van de lening. Hoe sneller een lening afgelost wordt, hoe minder rente betaald wordt. Het is dus verstandig om een korte looptijd te kiezen. Hierdoor verlaag je de rentelasten. Natuurlijk is het afhankelijk van hoeveel ruimte er is om af te lossen. Ook is de looptijd uiteraard afhankelijk van de hoogte van de restschuld. Een restschuld van 5.000 euro is sneller af te lossen als een restschuld van 50.000. Het is goed om rekening te houden met de boetevrije aflossing bij een persoonlijke lening. Het is dan mogelijk om een keer wat extra af te lossen. Bij een doorlopend krediet is men vrij om de lening af te lossen op ieder gewenst moment zonder een boete.
In een paar stappen een lening afsluiten
De lening voor de restschuld is in een paar stappen af te sluiten. In de eerste plaats is het belangrijk om te bepalen hoeveel geld er nodig is. Door het exacte bedrag te bepalen is duidelijk hoe hoog de lening moet worden. Hierna is het goed om te kijken naar de mogelijkheden voor het afsluiten van de lening. Welke rentestanden gelden er bij de verschillende aanbieders? Kies een leenvorm die bij je past. Door de fiscale voordelen is een persoonlijke lening aantrekkelijk. Wanneer het echter om een lage restschuld gaat kan een doorlopend krediet een optie zijn. Het biedt meer vrijheid in wanneer het bedrag wordt afgelost. Er is echter geen mogelijkheid om de rente fiscaal te verrekenen.
Financieringen voor de Auto
een score van 9 op basis van 123 ervaringen
Hoe geld lenen voor een restschuld financiering.
Overgestapt
“Fantastisch snel geholpen”

Vragen voor restschuld financiering

Meer weten over geld lenen? Wij proberen al je vragen te beantwoorden.

Een restschuld financiering is een schuld die ontstaan is door het verkopen van een huis waarbij de waarde van de woning onder de hoogte van hypotheek zat.

Om een hypotheek te kunnen afsluiten is er ook een onderpand nodig. Zonder onderpand geen hypotheek.

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!