Duitse hypotheek

By: Robin

Sinds een aantal jaren maken sommige Nederlanders gebruik van een Duitse hypotheek. Vaak zijn dit mensen die in de buurt wonen van de Duitse grens. Dit komt het meest voor bij mensen uit de provincie Limburg. Er zijn nog geen Duitse banken die een vestiging hebben in Nederland. Duitse banken hebben zich tot op heden nog niet specifiek gericht op Nederland. Dit komt tevens doordat AFM, een toezichthoudende instelling, hier strenge regels voor stelt.

Rente Duitse hypotheek

Echter zijn er dus wel banken die hypotheken verstrekken aan Nederlanders. Deze Nederlanders betalen dan ook stukken minder renten. Hierdoor hebben deze Nederlanders meer geld beschikbaar wat ze kunnen gebruiken om hun hypotheek af te lossen.  Voor een hypotheek met een looptijd van 20 jaar is de rente momenteel zo’n 5,2%. In Duitsland betaal je voor een soortgelijke hypotheek zo’n 3,2% rente. Hierdoor kan je dus jaarlijks flink van geld besparen.

Makkelijk Duitse hypotheek krijgen?

Helaas is het niet eenvoudig om een Duitse hypotheek te krijgen. De Duitse bank wil vaak eerst het huis bezichtigen. Ze nemen dus geen genoegen met een simpel taxatierapport. Tot slot moet je de Duitse taal goed beheersen in verband met Duitse contracten die je zult moeten ondertekenen.

 

Lees ook:   Kan de bank je verplichten extra af te lossen?

Related post