Financieren van Recreatiewoning

Vergelijk financieringen voor je recreatiewoning

Vul een bedrag in
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag donderdag 23 februari!

Financiering voor recreatiewoning​

Droom je er al lange tijd van om een recreatiewoning aan te schaffen, maar heb je hier niet genoeg eigen vermogen voor? Laat je hier dan niet door weerhouden. Je kunt namelijk een financiering voor een recreatiewoning aanvragen. Je leent in dat geval geld, waardoor je de woning alsnog kunt kopen. Voor wat betreft de financiering voor een recreatiewoning heb je verschillende mogelijkheden. Allereerst kun je een hypotheek afsluiten, net zoals je voor een gewone woning doet. Daarnaast kun je een recreatiewoning financieren met behulp van een persoonlijke lening. Deze mogelijkheden heb je niet alleen voor een recreatiewoning in Nederland, maar ook voor een recreatiewoning in het buitenland.

Recreatiewoning financiering​

Zoek je nog een passende recreatiewoning financieren om een vakantiehuis in Nederland of in het buitenland te kopen? Dan ben je bij Lening.com aan het juiste adres. Wij helpen jou namelijk om de beste financiering voor een recreatiewoning te vinden. Bij ons kun je leningen van verschillende geldverstrekkers met elkaar vergelijken. Je ziet direct hoeveel je kunt lenen, wat je betaalt aan rente en hoe lang de looptijd loopt. Indien je kiest voor een recreatiewoning financiering van Lening.com kom je achteraf nooit voor verrassingen te staan.

tropical condo luxury living with ocean view and palm trees vacation home
3.5% rente

lage maandlasten

Recreatiewoning financieren

de beste recreatiewoning financieringen

veilig en anoniem

9.5

gemiddelde klantwaardering

Geld lenen voor een recreatiewoning?

Wil je een recreatiewoning kopen, maar heb je hier niet genoeg eigen vermogen voor? Dan kun je een recreatiewoning financiering gebruiken om jouw wens toch in vervulling te laten gaan. Een recreatiewoning financieren kan op verschillende manieren. Naast kopen met behulp van eigen vermogen kun je ook een hypotheek afsluiten voor een recreatiewoning. Je krijgt helaas niet altijd een hypotheek voor een recreatiewoning. Krijg je niet genoeg geld los? Laat het er dan niet bij zitten. Nee, want je kunt een recreatiewoning ook financieren met een persoonlijke lening

 

Een recreatiewoning kopen brengt veel voordelen met zich mee. Zo hoef je bijvoorbeeld nooit meer een accommodatie te boeken voor jouw vakantie. Bovendien kun je er geld aan verdienen door het verblijf te verhuren. Heb je niet genoeg eigen vermogen om een recreatiewoning te kopen? Schuif het plan dan niet direct op de lange baan. Nee, want je kunt geld lenen voor een recreatiewoning. Zo kan een geldverstrekker jou een hypotheek voor een recreatiewoning geven, maar je kunt ook een persoonlijke lening gebruiken om een recreatiewoning te financieren. 

Een recreatiewoning kopen is een behoorlijke investering. Indien je veel eigen vermogen hebt, kun je dit geld aanspreken om een recreatiewoning te financieren. Heb je niet veel eigen geld, maar wil je wel een recreatiewoning kopen? Sluit dan een lening af. Je kunt een recreatiewoning financieren met behulp van een hypotheek, maar ook met een persoonlijke lening. Voordat je een keuze maakt voor een recreatiewoning financiering raden wij je aan een vergelijking te maken. Er zit namelijk nogal wat verschil in de lening bij geldverstrekkers. Door te vergelijken voorkom je dat je achteraf voor verrassingen komt te staan.

Wil je een recreatiewoning in het buitenland kopen en zoek je hiervoor nog een financiering? Dan heb je verschillende mogelijkheden. Allereerst kun je in Nederland een hypotheek afsluiten als financiering voor een recreatiewoning in het buitenland. Het kan zijn dat je hier niet het gewenste bedrag kunt lenen om de aankoop van de woning mogelijk te maken. Richt je in dat geval tot een hypotheekverstrekker in het land waar de recreatiewoning staat. Mogelijk krijg je hier wel het gewenste geldbedrag los, waardoor jij de vakantiewoning alsnog kunt kopen. 

De verschillende kredietverstrekkers ​

een score van 9.5 op basis van 123 ervaringen

Eigen lening ervaringen

Je eigen persoonlijke lening kan ruimte bieden voor de aankoop van je droom. Wij helpen je met onze gratis overzichtstool om een snel een vergelijking te maken.

sterren 

Ik was al een tijdje bezig met de keuze maken voor een nieuwe auto en moest ik eerst een geschikte lening vinden welke bij mij past. Bij Lening.com kreeg ik een goed gevoel, Chapeau!

– R te Nijmegen

sterren 

De isolatie van mijn koopwoning kon ik zonder sparen direct laten uitvoeren met een lening. Ik kreeg direct een voorstel wat ik online kon accepteren.

– M te Eindhoven

sterren 

Mijn oude auto was niet meer te repareren en moest geld lenen om een andere auto te kopen. Via lening.com heb ik een aanvraag ingediend en snel ontving ik een voorstel van de bank.

– V te Kerkrade

Veelgestelde vragen over geld lenen voor een tweede woning

Meer weten over geld lenen? Wij proberen al je vragen te beantwoorden.

Het is mogelijk om geld te lenen voor een recreatiewoning. Dit kan wanneer je een klein bedrag te kort komt, maar ook wanneer je bij lange na niet genoeg eigen vermogen hebt om de woning te kopen. Je kunt een recreatiewoning financieren op verschillende manieren. Aangezien het om een woning gaat, denk je waarschijnlijk als eerste aan een hypotheek. Met deze lening kun je inderdaad een recreatiewoning financieren. Daarnaast kun je een recreatiewoning kopen met behulp van een persoonlijke lening.

 

Ja, het is mogelijk om een hypotheek voor een recreatiewoning te krijgen. Niet iedereen krijgt hier overigens een lening voor. Dit hangt namelijk van jouw persoonlijke situatie af. Wanneer je geen vast inkomen hebt, krijg je waarschijnlijk geen hypotheek voor een recreatiewoning. Indien jij een vast contract hebt met een redelijk salaris, kun je waarschijnlijk wel een recreatiewoning financieren met een hypotheek. De hoogte van de hypotheek kan per geldverstrekker verschillen. Maak daarom altijd eerst een vergelijking voordat je de knoop doorhakt. 

In tegenstelling tot de rente over de hypotheek voor jouw woonhuis, is er bij een recreatiewoning geen sprake van hypotheekrenteaftrek. De rente die je over een hypotheek voor een recreatiewoning betaalt, kun je hierdoor niet aftrekken van de belasting. Dit komt omdat er vaak een tweede hypotheek afgesloten moet worden om een recreatiewoning te kunnen kopen. Doordat er geen sprake is van hypotheekrenteaftrek op een lening voor een recreatiewoning, is zo’n hypotheek in verhouding duurder dan een lening voor een woonhuis.

Binnen Nederland staan recreatiewoningen te koop, maar veel mensen kiezen toch voor zo’n woning in het buitenland. Hier is het vaak mooier weer, waardoor je er mogelijk meer tijd in doorbrengt. Bovendien is het vaak een stuk beter te verhuren. Indien je voor een recreatiewoning buiten Nederland gaat, kun je deze ook financieren. Je kunt hier namelijk ook een hypotheek voor afsluiten. Dit kan gewoon bij een Nederlandse bank of kredietverstrekker. Wanneer je hier niet genoeg geld kunt lenen om het huis te kunnen kopen, kun je ook een hypotheek afsluiten in het land waar de recreatiewoning staat. Indien je hier meer geld los krijgt, wordt het een stuk makkelijker om de recreatiewoning te financieren.