Funding Circle verstrekt 100 leningen voor mkb in oktober 2017

By: Robin

Voor zakelijke leningen kunnen ondernemers in Nederland terecht bij een aantal kredietverstrekkers waarvan Spotcap de bekendste is. Natuurlijk kunt u als zzp’er of mkb’er ook geld lenen bij de bekende Nederlandse banken. Maar bij Spotcap maakt u net iets eerder kans. Maar deze kredietaanbieder krijgt steeds meer concurrentie van Funding Circle. Funding Circle is een crowdfunding platform voor ondernemers.

Ze hebben in oktober circa 100 mkb-leningen verstrekt. Een record is dat volgens Jeroen Broekema, directeur van Funding Circle.

Record leningen voor mkb in november verbroken

Het is de eerste keer dat er zoveel mkb leningen zijn behaald in één maand. Maar dit record zal waarschijnlijk eind deze maand alweer verbroken worden, zegt Jeroen.

Over Funding Circle

Wie of wat is Funding Circle? Dit is een platform waarop beleggers kredieten aanbieden aan ondernemers. Deze ondernemers kunnen daarvoor vaak niet terecht bij een bank. Het zijn met name institutionele beleggers die hun kapitaal investeren op dit platform. Wat zijn institutionele beleggers? Dat zijn instellingen zoals bijvoorbeeld Nederlandse pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen.

Funding Circle Nederland

Funding Circle gaat al een paar jaren mee. In Groot-Britanie werd dit platform in 2010 al opgericht. Daar is het een speler van formaat. In Nederland bestaan ze nog maar 2 jaar. Maar ze timmeren ondertussen al stevig aan de weg. Want 100 leningen in een maand tijd verstrekken, dat is niet slecht.

Ook al vertegenwoordigt het platform nog maar 1% van de zakelijke kredietmarkt, toch zijn ze nu al een concurrent van kredietverstrekker Spotcap. Funding Circle Nederland verstrekt kredieten tot maximaal 250K (250.000 euro) per bedrijf.

Lees ook:   Lening voor het saneren van asbestdak

Zakelijk krediet aanvragen via Lening.com

Op Lening.com kunnen zowel particulieren als bedrijven (zzp’ers, mkb’ers en b.v.’s) een lening afsluiten. Ook bij ons is het mogelijk om een zakelijk krediet aan te vragen. Kijk voor aanbieders tussen de advertenties op onze website.

Related post