Geen lening afsluiten bij aanbieders die snel geld lenen benadrukken

By: Robin

Wat ons betreft is er onvoldoende aandacht voor kredietverstrekkers die reclame maken voor snel geld lenen of lenen zonder BKR toetsing. U kunt beter niet met dergelijke aanbieders in zee gaan. Daarover straks meer informatie. Wat u wél moet doen om een betrouwbare en voordelige lening af te sluiten, dat leest u direct hieronder.

Hoe kunt u zo veilig mogelijk geld lenen?

Als u zo betrouwbaar mogelijk geld wilt lenen en ook nog eens wilt besparen op de kosten, dan vraagt u minimaal 3 leenoffertes aan bij verschillende kredietverstrekkers. Als u deze vergelijkt, dan let u op een aantal zaken zoals de looptijd van het krediet, de effectieve rente (dus hoeveel rente betaalt u jaarlijks, incl. de overige kosten?) en tevens -dat vergeten veel mensen- op de geldigheidsduur van de leenofferte.

Aangeboden rente beperkt geldig

Want de rentes die aanbieders aanbieden, die zijn meestal beperkt geldig. Helaas is het zo dat u daarom snel moet reageren. Ook moet u letten op eventuele verzekeringen die u verplicht bent bij de aanbieder af te nemen.

Overlijdensrisicoverzekering maakt lening duurder

Bij sommige aanbieders kan u alleen een lening afsluiten als u bij hen tevens een overlijdensrisicoverzekering afsluit of een betalingsbeschermer. Dat zorgt er natuurlijk voor dat een lening duurder wordt. Bij kleine leenbedragen zijn dit soort verzekeringen overbodig. Dergelijke betalingsbeschermers zijn alleen van nut bij financiële problemen of als het financieel eventjes minder goed gaat. Maar meestal zijn ze compleet overbodig.

Geld lenen zonder BKR

Leen het liefst niet bij kredietverstrekkers -gelukkig zijn het er niet zoveel meer- die extra nadruk leggen op lenen zonder BKR. En datzelfde geldt voor aanbieders van flitsleningen/flitskredieten. Bij hen kunt u snel geld lenen maar dat kost u honderden euro extra dan wanneer u een gewone lening zou afsluiten. En mogelijk kan u duizenden euro’s besparen door niet in zee te gaan met aanbieders die géén BKR toetsing doen.

Lees ook:   Soorten leningen

Wat als je dood gaat?

Wat gebeurt er eigenlijk met je leenschuld als je komt te overlijden? Bij een vergelijking van leenaanbieders zou u ook daarop extra moeten letten. Zo schelden de meeste grote banken een schuld kwijt. Kleinere kredietverstrekkers kloppen daarentegen aan bij de nabestaanden. Bij een groot leenbedrag zou het verstandig kunnen zijn om daarom wél een verzekering af te sluiten, maar dan alleen indien uw leningaanbieder de schuld niet kwijt zal schelden bij overlijden. Neem de voorwaarden per aanbieder dus goed door. En neem het mee in de vergelijking.

Related post