De Ribank is specialist op het gebied van het aanvragen van leningen. Het is een onderdeel van Crédit Agricole Consumer Finance Nederland. Dit is een van de grootste banken ter wereld. Ribank heeft als motto: financieren op maat. Dit staat centraal bij deze bank. Ze kijken en denken verder dan alleen het financiële plaatje. Dit doen ze omdat klanten een eerlijke advies verwachten met passende oplossingen en voldoende financiële reserves. Want de klant wil natuurlijk aangenaam blijven leven. Ze hebben veel interessante financieringen, verzekeringen en concepten. Daardoor is de klant verzekerd van een op maat gemaakte aanbieding. Ze hebben een aantal adviseurs in dienst. Deze zorgen ervoor dat er rekening wordt gehouden met de persoonlijke voorkeuren, mogelijkheden en omstandigheden van de klant. Ook wordt er niet vergeten dat de klant in de loop van de tijd toe is aan nieuwe spullen, bijvoorbeeld een auto.

Kredietvormen
Wilt u na het lezen van het bovenstaande graag geld lenen maar weet u nog niet welke lening goed bij uw situatie past? Hieronder worden de kredietvormen uitgelegd die Ribank allemaal heeft.

  • Riflex. Dit is een extra flexibel krediet. Deze lening is geschikt voor auto’s en motoren, tweedehands of nieuw. Dit geld kun je dus gebruiken om een nieuw motorvoertuig aan te schaffen. Elke maand wordt er een termijn afgelost. Het maandtermijn is 2% van het kredietlimiet. Bij deze lening kan er flexibel worden afgelost en opgenomen totdat het plafons van de lening bereikt is. Over het bedrag dat wordt geleend wordt elke maand rente betaald. Deze is dus variabel omdat er altijd een ander bedrag openstaat. Deze lening is geschikt voor mensen die een regelmatig terugkerende geldbehoefte hebben en klanten die tussen de 21 en 60 jaar oud zijn. Hij is minder geschikt voor klanten die op zoek zijn naar zekerheid in de vorm van een vaste looptijd en vaste rente.
  • Ricomfort. Dit is een doorlopend krediet. Hierbij wordt in de eerste 12 of 24 maanden alleen rente betaald.
  • Riclass. Dit is een aflopend krediet zonder financiële verassingen. De rente en de duur van de lening worden van te voren vastgesteld en deze blijven vaststaan. De kenmerken van deze lening zijn: hij is geschikt voor de aanschaf van nieuwe en gebruikte auto’s, de duur van de kredietovereenkomst varieert tussen de 12 en 72 maanden, de klant krijgt geen financiële verassingen en de lening is mogelijk met een slottermijn. Daarnaast is er een aanbetaling mogelijk en is er sprake van een vaste looptijd van aflossing en rente. De lening is geschikt voor mensen die een auto, motor, caravan of boot willen aanschaffen. Voor mensen die opzoek zijn naar zekerheid en voor klanten die minstens 21 jaar oud zijn. Hij is minder geschikt voor klanten die een terugkerende geldbehoefte hebben en voor klanten die regelmatig extra willen aflossen.
  • Ribusiness. Dit is een zakelijk krediet. Hierbij kan de rente en de afschrijvingen fiscaal worden afgetrokken. Dit is speciaal voor ondernemers. De kenmerken hiervan zijn: de lening is geschikt voor de aanschaffing van nieuwe en gebruikte auto’s, de looptijden variëren tussen de 12 en 72 maanden, er is sprake van een fiscale afschrijving en een investeringsaftrek. Daarnaast legt de lening geen beslag op werkkapitaal en is er een lage leasetermijn mogelijk. Deze lening is geschikt voor ondernemers die personenauto’s en bestelauto’s willen aanschaffen voor de zaak en ondernemers die op zoek zijn naar meer zekerheid. Hij is minder geschikt voor klanten die een terugkerende geldbehoefte hebben.

Hoe werkt het aanvragen van een lening?
Na het bovenstaande gelezen te hebben weet u precies welke lening u wilt en wilt u eigenlijk een lening aanvragen. Maar hoe werkt dat nou? Het begint met een leningaanvraag. Op de site staat een aanvraagformulier die kan worden ingevuld waarin dan ook uw wensen en behoeften worden opgenomen. Als dit is gebeurd krijgt de u een mail zodat u zeker weet dat de aanvraag ontvangen is. Vervolgens gaat Ribank aan de slag met de aanvraag en worden alle gegevens nagekeken en gekeken of u wel geld of geen mag lenen. Er wordt dan een offerte opgevraagd bij de bank en als dat gebeurd is kunt u geld gaan lenen via de Ribank.