geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

15% rente niet te hoog?

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

vraagteken15% Rente niet te hoog?

Is 15% rente niet te hoog voor een lening? Kan het niet goedkoper? Natuurlijk kan het goedkoper, toch blijkt uit een onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt(ACM) naar het rood staan op de betaalrekening, dat een lagere rente niet altijd wenselijk is.
Het gaat hier om het rood staan op de betaalrekening. Daar worden hoge rentetarieven voor in rekening gebracht bij de klant.
De conclusie uit het onderzoek is onder andere dat het niet in ieders belang is om de rente te verlagen. Hieronder gaan we daar nog verder op in. In eerste instantie vonden wij het een “rare gedachte”. De argumenten zijn echter best sterk. De eerste gedachte is wel dat het vreemd is dat mensen met een lening voor een deel moeten betalen voor de mensen die geen lening hebben, om het betaalverkeer maar voordeliger te houden.

Waarom de rente niet verlagen?

Of 15% rente niet te hoog is, is door de ACM onderzocht, en hier zijn een aantal zaken uit gebleken.
Er wordt aangegeven dat 15% rente hoog is, toch vinden ze het een redelijke rente. Dit om een aantal zaken:

  1. Door het berekenen van deze hogere rente, zijn de acceptatierichtlijnen bij de roodstanden iets soepeler dan bij het reguliere doorlopend krediet en de persoonlijke leningen. Niet zo soepel dat ze iedereen een roodstand geven (50% van de aanvragen wordt afgewezen), maar de kans op een (dure) lening is wel groter
  2. Er wordt op de leningen een behoorlijk bedrag aan winst gemaakt door de banken. Deze opbrengsten worden onder andere gebruikt om het betaalverkeer, voornamelijk voor particulieren, voordelig te houden. Als de rente verlaagd zou worden, zouden de kosten voor het betaalverkeer waarschijnlijk hoger worden. Ook voor de mensen met lage inkomens.

Uiteraard kunt u ook het volledige onderzoek nog even op uw gemak doornemen. Het onderzoek is overigens gedaan in opdracht van de minister van Financiën naar aanleiding van kamervragen uit 2012. Lees hier het volledige onderzoek.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!