geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

20% van de huishoudens in Nederland heeft betalingsproblemen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Volgens de Telegraaf heeft maar liefst een vijfde van alle Nederlandse huishoudens geldproblemen. Zo kan meer dan 21% de rekeningen niet tijdig betalen en ontstaan er achterstanden. Wat erg opvallend is, is de forse stijging van het aantal huishoudens met serieuze geldproblemen bij de hogere inkomens.

10% van de huishoudens heeft ernstige geldproblemen

Meer dan 10% van de Nederlandse huishoudens heeft zelfs ernstige betalingsproblemen. Zij moeten regelingen treffen en ontvangen aanmaningen, zodat de financiële problemen alleen maar groter worden. Het Nibud hield een onderzoek onder 2.500 Nederlanders.

Grote zorgen over geldproblemen bij hogere inkomens

Het Nibud laat vandaag op haar website weten dat het zich veel zorgen maakt over het aantal mensen dat te kampen heeft met een ernstige betalingsproblematiek en dan vooral omdat ze geen hulp krijgen. Ondertussen lopen ze steeds verder achter met hun hypotheek of huur. Bij 7% van de gevallen dreigt zelfs de energie afgesloten te worden. Van de 2.500 ondervraagden blijkt een derde deel in 2018 vaker een rekening later te betalen. Opvallend is dat zij dan meestal kozen om de betaling van de zorgverzekering uit te stellen. 19% van de ondervraagden betaalde de energierekening te laat of de hypotheek/huur. Wat het Nibud veel zorgen baart is de gigantische stijging van de hogere inkomens met financiële problemen.

Waar komt die stijging vandaan?

Het zijn dus de hogere inkomens die vaker met geldproblemen te maken krijgen. Instanties zoals het Nibud tasten vooralsnog in het duister over de oorzaak van de stijging juist bij deze groep mensen. De instantie denkt dat mensen met een hoger inkomen vaker een hoger uitgavenpatroon hebben, dus luxer leven. Gaan ze minder verdienen of stijgen de kosten voor huur of hypotheek, dan komt deze groep sneller in de problemen.

Wat veel ondervraagden aangeven is dat zij niet weten bij welke instantie ze kunnen aankloppen voor hulp, terwijl een andere grote groep (285.000 Nederlandse huishoudens) juist de problemen onderschat. Zij betalen wel eens een rekening te laat maar vinden hulp niet nodig. Wij raden u echter aan om altijd aan te kloppen bij instanties die mensen met geldproblemen begeleiden. Zonder professionele hulpverlening blijkt het namelijk bijkans onmogelijk te zijn om uit de problemen te geraken.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!