geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

7 miljard euro aan extra leningen in de problemen

Problems at work
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Dat betekent niet noodzakelijk dat er geen financiële problemen meer zijn bij bedrijven. Veel ondernemers worstelen met de andere rekeningen die doorlopen, zoals voor huur, van leveranciers of belastingen. In sommige gevallen betalen ondernemers voor hun leningen door spaargeld ‘op te eten’ of andere betalingen uit te stellen. Zo is het bedrag aan uitgestelde belastingen, in feite een lening van de overheid, in december vorig jaar opgelopen tot 13,2 miljard euro. Ook dat geld moet op een dag worden terugbetaald.

Faillissementspiek aan het eind van het jaar

In een eerder deze week gepubliceerd rapport van PwC en de Universiteit Leiden zeggen herstructureringsexperts van banken, advocatenkantoren en bedrijfsadviesbureaus te verwachten dat de grote golf van wanbetalingen eraan komt. Zij voorspellen een faillissementspiek aan het eind van dit jaar. Dat verklaart ook waarom banken, ondanks de voorlopige rust, al tientallen extra mensen hebben aangenomen op hun afdelingen bijzonder beheer.

Nog geen geld verloren

Voor de banken betekenen klanten die hun rekeningen niet meer (dreigen te) betalen, niet noodzakelijk dat ze binnenkort hun geld kwijt zijn. Normaal gesproken komen ruwweg twee op de drie klanten gezond uit bijzonder beheer terug, hoewel dat volgens deskundigen nu wel eens minder zou kunnen zijn.Als ze toch omvallen, haalt de bank geld uit hun eigen ‘stropot’. Dat is geld dat banken opzij hebben gezet om dit soort klappen op te vangen. Daar hebben ze het afgelopen jaar al miljarden in gestoken.

 

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!