geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Abonnementen, leaseauto en studielening zorgen voor problemen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het blijkt maar weer dat veel consumenten bij het afsluiten van telecom abonnementen, het aanvragen van autolease of bij het aangaan van studentenleningen zich onvoldoende bewust zijn van de negatieve consequenties die het kan hebben in de toekomst. Instanties zoals DUO, telecomproviders en leasemaatschappijen zouden mensen extra moeten waarschuwen voor de problemen die langdurige betaalverplichtingen kunnen veroorzaken. Onder andere een aanstaande hypotheek kan daaronder lijden.

Leaseauto veroorzaakt veel problemen

Het lijkt o zo handig en voordelig: Een auto leasen voor een vast bedrag per maand en je hebt nergens enig omkijken naar. De autoverzekering, wegenbelasting, reparaties en onderhoud: Alles wordt voor u betaald. U betaalt zelf een vast bedrag per maand. Ondertussen kan u rijden in een nieuwe auto. Maar leasemaatschappijen moeten gewoon meer doen om de gevolgen van dergelijke leaseconstructies onder de aandacht te brengen. Zo kan private lease mensen in de problemen brengen. O.a. nieuwe hypotheken kunnen eronder lijden. Want in een leasewagen rijden kan veel met uw leencapaciteit doen.

Veel lagere hypotheek

Zo kan het misschien prachtig zijn om voor een paar honderd euro in de nieuwste Volkswagen te rijden, maar rekent u er ook op dat uw aanstaande hypotheek daardoor tot wel tienduizenden euro’s lager wordt? Voor sommige mensen wordt het daardoor onmogelijk om een woning te kopen. Ook een flinke studieschuld kan gevolgen hebben voor uw leencapaciteit.

Studielening DUO

Voor een studieschuld geldt ongeveer hetzelfde. Al houden banken niet echt rekening met studieschulden bij het berekenen van een maximale hypotheek. Tenminste, een studieschuld weegt iets minder zwaar. Toch kan het enkele duizenden euro’s schelen. U kunt geen maximale hypotheek afsluiten. Daarnaast zult u vroeg of laat uw DUO lening moeten aflossen. Kunt u die extra kosten (naast de kosten voor een hypotheek) in de toekomst betalen? Het DUO zou ook in dit geval de studenten moeten waarschuwen voor de consequenties van geld lenen.

Telefoon

Ook telefoonabonnementen moeten sinds kort bij de BKR worden geregistreerd. Dat gebeurt bij het afsluiten van een abonnement met telefoon. Die telefoon moet dan een waarde hebben van meer dan 250 euro. In dat geval gaat u een lening aan. En dat is van invloed op uw toekomstige hypotheek. En helaas zijn telefoonverkopers vaak niet op de hoogte van de consequenties van telefoonabonnementen. Sluit u een telefoonabonnement af en lost u maandelijks 20 euro af. Dan wordt uw maximale hypotheekbedrag met enkele duizenden euro’s verlaagt!

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!