geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Hypotheekverstrekkers over BKR codering

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De meeste tussenpersonen en geldverstrekkers zijn niet geïnteresseerd als je met een BKR notering een hypotheek zoekt. Dit komt omdat je gezien wordt als een verhoogd risico. Hoe de BKR notering op uw naam is gekomen, en of dit uw schuld is, interesseert ze niet.

Tegenwoordig zijn er partijen op de markt die gespecialiseerd zijn in het verstrekken van hypotheken aan mensen met een BKR notering.

Hou er wel rekening mee dat u een groter risico blijkt te zijn voor de hypotheekverstrekker. Hierdoor kan het zijn dat u tijdelijk een hogere rente moet betalen of wat minder keuzemogelijkheden heeft.

Achterstanden, kredieten en hypotheek met BKR

Het BKR (Bureau Krediet Registratie) informeert kredietverstrekkers over het leen- en aflosgedrag van consumenten in Nederland. Het BKR is de enige partij in Nederland met een centrale database met betrekking tot dit onderwerp. In het CKI (Centraal Krediet Informatiesysteem) leggen ze betalingsverplichtingen vast van consumenten met een krediet, lening of mobiel abonnement.

Een hypothecair krediet is normaal gesproken niet bekend bij het BKR. Deze wordt pas aangemeld als u langer dan 120 dagen een termijnbedrag niet heeft betaald. Het BKR registreert niet alleen betalingsachterstanden. De registratie bij het BKR heeft twee doelen:

  • Het voorkomen dat iemand meer kredietverplichtingen aangaat dan verantwoord is
  • Het beperken van de risico’s voor deelnemende kredietverstrekkers.

Achterstandsmelding en BKR notering hypotheek

Kredietverstrekkers zijn verplicht om een betalingsachterstand te melden bij het BKR. Deze notering blijft tot vijf jaar na het aflossen van de betreffende lening staan. Het hangt af van het soort krediet wanneer de achterstandsmelding plaatsvindt. De periode tussen het moment dat de betalingsachterstand ontstaat en het moment waarop deze bij het BKR wordt aangemeld ligt tussen de twee en vier maanden.

Voor meer informatie over het BKR (zowel particulier als zakelijk) verwijzen wij door naar de website van het BKR.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!