geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Actuele hypotheekrente

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Voor het afsluiten van een hypotheek is het aan te raden om de actuele hypotheekrentes te gaan vergelijken. Concreet betekent actuele hypotheekrente: het rente percentage om dit moment. Doordat er meer hypotheekverstrekkers in Nederland zijn gaan deze met elkaar concurreren. Hierdoor kan een simpele research je jaarlijks honderden euro’s op leveren.

De actuele hypotheekrente

Om je alvast een beetje op weg te helpen met je zoektocht naar de laagste hypotheekrentes kun je alvast onderstaande tabel bekijken. Deze tabel wordt bijna dagelijks geüpdate. Daarnaast is het mogelijk om te kiezen uit de actuele hypotheekrente voor 1 jaar, 5 jaar, 10 jaar en 20 jaar.

Verschil in hypotheekrente

Stel dat je na wat research een hypotheekverstrekker hebt gevonden die een hypotheekrente aanbiedt die 0,5% lager is dan de hypotheekrente in de eerste situatie. Wellicht denk je: ”het is maar een half procent”. Echter levert een verschil van 0,5% je jaarlijks al best veel geld op. Wanneer je een hypotheek hebt van € 250.000,- betaal je jaarlijks € 1250,- minder aan rente! Deze besparing zou je eventueel kunnen gaan gebruiken om je hypotheek af te gaan lossen waardoor de te betalen rente zal gaan dalen.

Beste moment hypotheekrente

De hypotheekrente is afhankelijk van de vraag en aanbod markt. Het aanbod van hypotheken is vrij constant. Er komen namelijk zelden nieuwe aanbieders bij. Daarentegen is de vraag naar hypotheken afhankelijk van de welvaart in het land. Is het financieel een goede tijd? Dan zal er veel vraag zijn naar hypotheken waardoor de hypotheekrente zal toenemen. Maar is er nauwelijks vraag naar hypotheken als gevolg van de recessie? Dan zal er een vrij lage hypotheekrente beschikbaar zijn.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!