geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Aflossen Hypotheek – Goed om te weten

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Ik ontvang inkomensafhankelijke toeslagen. Kan ik dan extra aflossen?

Ontvang je een inkomensafhanelijke toeslag (bijvoorbeeld kinderopvangtoeslag), dan kan het minder voordelig zijn om extra af te lossen op je hypotheek. Door lagere aftrekbare kosten gaat je toetsinkomen omhoog. Als je een spaarhypotheek hebt kan extra inleggen wel een voordeel opleveren. Hiermee verlaag je dan je maandelijkse inleg of verkort je de looptijd van je hypotheek.

Ik heb een tophypotheek. Wat als ik extra aflos?

Als je een tophypotheek hebt, kan het gunstig zijn om extra af te lossen. Met een lager hypotheekbedrag is het mogelijk dat ook het rentepercentage omlaag gaat (niet in alle gevallen). Hierdoor kunnen je maandlasten fors omlaag gaan.

Hoe zit het met de bijleenregeling als ik verhuis?

Als je gaat verhuizen, is het misschien verstandiger om te sparen in plaats van af te lossen op je hypotheek. Je kan namelijk te maken krijgen met de bijleenregeling.

Als je aflost, houdt je na de verkoop van je woning een hoger bedrag over. Als je daarna een nieuwe woning koopt, gaat de belastingdienst ervan uit dat je dit overgehouden bedrag gebruikt voor de aankoop. Kies je ervoor om dit deel toch te lenen, dan is de rente van dit deel niet aftrekbaar voor de belasting.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!