geld lenen kost geld

Aflossen Hypotheek

Bereken de lening die bij jouw past
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!
geld lenen vandaag maandag 13 juni!
Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het aflossen van je hypotheek doe je het liefst zo snel mogelijk. Als je momenteel wat extra geld over hebt, kan het interessant zijn om je hypotheek deels af te lossen. De maandlasten worden hierdoor lager, waardoor je weer meer geld overhoudt voor andere dingen.

Voordat je extra wilt aflossen op je hypotheek moet je wel eerst goed realiseren dat je een buffer nodig hebt voor onvoorziene omstandigheden, dus het is niet verstandig om al je geld dat je even over hebt te gebruiken om extra af te lossen. Het zou zonde zijn om voor een kapotte auto een nieuwe lening te moeten afsluiten.

Aflossen hypotheek – Lagere maandlasten

Aflossen kan op twee manieren. Je kan eenmalig een extra bedrag aflossen of je kan maandelijks een (extra) bedrag aflossen.

Boetevrij aflossen

Een vraag waar veel mensen mee zitten. Kan ik boetevrij aflossen op mijn hypotheek? Het antwoord hierop is ja! Elk jaar kan je een deel van de oorspronkelijke hoofdsom van je hypothek boetevrij aflossen. In de meeste gevallen is die 20%.

Als je het exact wilt weten, het moet in de hypotheekvoorwaarden vermeld staan. Ook kan je adviseur je vertellen wat je elk jaar boetevrij kunt aflossen en je hier misschien nog een aantal tips in geven.

Als je meer wilt aflossen, kan het zo zijn dat je een boete hiervoor moet betalen. Boetevrij aflossen van de gehele hypotheek kan onder andere:

  • als je een variabele rente hebt
  • als je rentevaste periode afloopt
  • tijdens de zogenaamde rentebedenktijd
  • bij overlijden
  • bij verkoop van je woning

Hypotheekrenteaftrek en Aflossen

Als je aflost op je hypotheek ga je minder hypotheekrente betalen. Je hypotheekrente is (onder voorwaarden) aftrekbaar voor de belasting. Doordat je minder rente betaald, heb je ook minder hypotheekrenteaftrek.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!