geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

Autolening vaak goedkoper dan private leasing

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 12 augustus!
Deze informatie delen met anderen

5 april 2022

Met private lease rijd je voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto en heb je geen omkijken naar onverwachte garagerekeningen. Dat is aantrekkelijk. Maar de nadelen van private lease worden vaak over het hoofd gezien. Met een persoonlijke lening ben je misschien beter af, zeker als je op zoek bent naar een huis.

Een probleem met private lease is dat het niet gereguleerd is door de AFM. Een leasemaatschappij is dus niet verplicht om vooraf na te gaan of u gezien uw financiële situatie de kosten van het leasecontract kunt betalen. Dan neem je een risico, vooral omdat je het contract meestal niet tussentijds of alleen tegen hoge kosten kunt beëindigen. Als je genoeg hebt van de auto, kun je hem niet verkopen. De auto is niet van jou, maar van de leasemaatschappij. Je moet het inleveren en je krijgt niets terug.

Een ton minder hypotheek

Er is nog een bezwaar tegen private leasing waarvan niet iedereen op de hoogte is. Het systeem is geregistreerd bij het BKR en wordt als fout beschouwd. Als u een hypotheek wilt afsluiten, houdt de bank rekening met deze schuld. Tot voor kort werd bij de berekening van de hypotheek rekening gehouden met 65% van de totale huurprijs. Maar sinds 1 april 2022 is dat 100% voor nieuwe huurcontracten. Als u nu een 4 of 5 jaar huurcontract afsluit, kan uw hypotheek honderdduizenden lager uitvallen. Als u niet van uw huurovereenkomst af kunt komen, kunt u dit probleem niet oplossen.

Verantwoord lenen

Wat als je geld leent voor een auto? In dit geval krijgt u een bedrag ineens op uw rekening waarvan u de auto kunt kopen. Door strikte regels voor lenen weet je dat de lening verantwoord is en past bij jouw financiële situatie. Sluit je de lening af bij Lening.com, dan krijg je bovendien persoonlijk en gratis advies. Wij vinden voor u de autolening met de laagste rente. Wij stemmen de looptijd af op de verwachte gebruiksduur van uw auto. Of je kiest voor een nog kortere looptijd zodat je sneller van je lening af bent en je totale autokosten verlaagt.

Terugbetalen zonder boete

Wilt u een huis kopen? Net als de huurovereenkomst is ook uw onderhandse lening bekend bij het BKR en wordt deze ook meegerekend bij het berekenen van de hypotheek. In tegenstelling tot private leasing ben je echter minder gebonden aan een lening. Want u kunt op elk moment boetevrij tussentijds aflossen. Heb je er geen geld voor? U bezit de auto en u kunt deze op elk moment verkopen. U kunt de opbrengst dan gebruiken om de persoonlijke lening af te lossen en toch in aanmerking te komen voor een hogere hypotheek.

Vraag een offerte aan bij Lening.com

Wilt u weten wat u maandelijks uitgeeft aan een autolening en wat uw totale kosten zijn? Vraag een offerte aan bij Lening.com. U ontvangt binnen 24 uur een passende aanbieding en wij bellen u vervolgens voor een persoonlijk gesprek. Ben je overtuigd? Dan sluiten wij de lening gratis voor u af en heeft u binnen twee dagen uw geld tot uw beschikking.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!