geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Beleggen zonder in paniek te raken

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wanneer je geld hebt dan kun je het geld op je spaarrekening zetten. Het is vandaag de dag echter minder interessant dan tientallen jaren geleden.

Toen was het nog mogelijk om 5 tot 8 procent rente te ontvangen zonder enig risico. Nu is het bijna nul procent. Het zal ons niet verbazen, wanneer de rente verder omlaag gaat en je uiteindelijk geld moet betalen om het op de spaarrekening te hebben staan. Het lijkt een onmogelijke situatie. Of niet? Het is hierdoor echter verstandiger en slimmer om te gaan beleggen. Echter waarin ga je jouw geld beleggen?

Waar moet je op letten?

Het is belangrijk om keuze te maken voor de lange termijn. Wanneer de markt immers omlaag gaat dan moet je het weer kunnen opvangen en laten corrigeren. Het is belangrijk om de juiste aandelen te kopen in de juiste branches. Hierdoor zal het mogelijk worden om een goed rendement te krijgen. Ook moet je niet alleen naar de beurskoersen kijken en het bedrijf zelf. Graag laten we je zien hoe je een goede beslissing kunt nemen.

Stap 1: De economie

Het is belangrijk om in de eerste plaats te kijken in welke cyclus de economie zit. Kijk naar hoe de economie zich beweegt. Zitten we in een neerwaartse trend dan is het slimmer om je geld in obligaties te investeren dan in aandelen. Zitten we in een groeiende economie dan kun je kijken naar aandelen.

Stap 2: De branche

Kies vervolgens een goede branche. Krabbelt de economie op dan kun je kijken naar branches welke hierbij passen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de uitzendbureaus. Wanneer de bouwbranche opkrabbelt kun je naar hun kijken. Zo zijn er tal van mogelijkheden om een goede keuze te maken. Het is belangrijk om de branches te kiezen met een maximale groeipotentie.

Stap 3: Het bedrijf

Wanneer je een branche hebt gevonden is het tijd om de outperformers van een branche te kiezen. Kijk naar de mogelijkheden om een bedrijf te kiezen, wat beter is dan de rest. Het is op die manier mogelijk om een goed rendement te verwachten. Een van de zaken waar je op moet letten is het dividend!

Stap 4: Het dividend

Het is belangrijk om te kijken hoe hoog het dividend is wat je bij een bedrijf krijgt. Het is een deel van de winst voor de aandeelhouders. Ook is het belangrijk om het moment te timen om een aandeel te kopen. Je kunt het aandeel net kopen voordat ze dividend gaan uitkeren of er net na. Het aandeel zal altijd na het uitkeren van dividend lager in prijs zijn. Het heet ook wel ex dividend. Het is goed om hier gebruik van te maken. Kijk naar de opties om een goed aankoopmoment te timen.

Stap 5: Instapmomenten en exitplan..

Wanneer je slim bent kijk je bij het aankopen van een aandeel al direct naar het moment wanneer je het gaat verkopen. Wat is het verkoopdoel en hoeveel rendement wil je maken?

Ook is het belangrijk om het aankoopmoment te timen. Technische analyse of een beleggingsadviseur kan je hier goed bij helpen. Het is slim om gebruik te maken van alle mogelijkheden om een goed aandeel te kopen op het juiste moment.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!