geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Berekening persoonlijke lening

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Heb je dringend veel geld nodig voor bijvoorbeeld de aanschaf van een motor, auto of de aanbouw van je huis? Dan zul je vast al een keer gedacht hebben aan een persoonlijke lening.

Met een persoonlijke lening heb je de mogelijkheid om in een vrij korte tijd te beschikken over het bedrag dat je nodig hebt.

Het is niet altijd even duidelijk hoe een persoonlijke lening in elkaar zit en ook niet wat het nou eigenlijk kost. Gelukkig is er op het internet veel informatie te vinden en kun je natuurlijk ook veel informatie inwinnen bij de verstrekkers van persoonlijke leningen.

Voordat je een aanvraag doet, is het een goed idee om een berekening persoonlijke lening te maken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen en je kunt dit wanneer je voldoende gegevens hebt zelf doen.

Wat heb je nodig voor een goede berekening persoonlijke lening?

Voor een juiste berekening persoonlijke lening is het vooraf belangrijk om te weten hoeveel geld je nodig hebt en ook hoeveel geld je maandelijks kunt/wilt aflossen. Vooral het laatste dien je rekening mee te houden, omdat je dit zelf beter weet dan bijvoorbeeld de verstrekker van een persoonlijke lening.

Wanneer je op een rijtje hebt gezet hoeveel je nodig hebt en hoeveel je maandelijks kunt/wilt aflossen kun je verder gaan kijken naar de verschillende aanbieders van leningen om vervolgens een gerichte berekening persoonlijke lening te kunnen maken.

Het maken van een berekening

Nu je weet hoeveel je kunt aflossen en wilt lenen kun je een mooie berekening maken. Hiervoor bekijk je verschillende aanbieders op bijvoorbeeld onze website, of andere website en reken je met behulp van een calculator uit hoeveel je bijvoorbeeld moet betalen en hoeveel je kunt lenen.

Er zijn uiteindelijk verschillende manieren om een berekening persoonlijke lening te maken, dit kan zoals eerder gezegd met behulp van calculators maar het is ook mogelijk om offertes op te vragen bij verschillende aanbieders.

Wanneer je offertes hebt opgevraagd ( wat overigens de beste en duidelijkste manier is ) kun je aan de hand van de verkregen gegevens een berekening persoonlijke lening maken. Het is heel eenvoudig nu je de gegevens hebt, want in feite hoef je enkel te kijken naar de hoogte van de rente. De rente bepaalt het uiteindelijke bedrag dat betaald zou moeten worden, het is dus zaak om te zoeken naar een aanbieder met een zo’n laag mogelijke rente.

Rekening houden met de hoogte van de lening

Het is goed om enkel te lenen wat je nodig hebt, maar het kan soms gebeuren dat je uiteindelijk toch nog iets tekort komt. Vaak wordt er dan ook gekozen om net ietsje meer te lenen dan nodig is. Zo ben je altijd zeker dat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan en kun je het opvangen wanneer je net iets meer nodig hebt voor onverwachte kosten.

Zorg er ook altijd voor dat je nooit meer leent dan dat je denkt terug te kunnen betalen, een lening is makkelijk maar het is ook belangrijk om aan het einde van de maand nog boodschappen te kunnen doen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!