geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Betalen voor afsluiten lening? Nooit doen!

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Natuurlijk kost lenen altijd extra geld. Voor een lening betaal je rente. Als je kiest voor een lange looptijd dan betaal je over het algemeen meer rente in totaal dan wanneer je een korte looptijd neemt.

Het een en ander is ook afhankelijk van het leenbedrag. Een leningadviseur kan je daarover het beste adviseren. Maar betalen zodat je een lening op afbetaling kunt afsluiten? Dat moet je sowieso nooit doen! Je hoeft namelijk nooit iets te betalen om welke lening dan ook af te sluiten. Een tijdje geleden waarschuwde de AFM (de Autoriteit Financiële Markten) daarvoor. Ook Opgelicht, een Nederlands televisieprogramma, heeft er in een speciale uitzending aandacht aan besteed.

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Nooit betalen zodat je een lening kan krijgen

Er zijn helaas bedrijven actief die eerst geld van jou vragen voordat je een lening kunt afsluiten. Ga nooit met deze bedrijven in zee! Ze zijn onbetrouwbaar. Het zijn illegale aanbieders van kredieten maar in de praktijk komt het erop neer dat je nooit meer iets van ze verneemt als je geld overmaakt. Vooraf betalen zodat je kunt lenen op afbetaling is het domste wat je kan doen. Sein direct de AFM in zodra een bedrijf vraagt of je eerst een bepaald bedrag wilt overmaken. Ook als je veel geld kan lenen tegen een zeer laag rentetarief moeten alle alarmbellen bij jou af gaan. En als ze weinig informatie van je nodig hebben (zoals de hoogte van je inkomen e.d.), dan klopt er iets niet. Lijkt iets zo mooi dat het haast niet waar kan zijn? Dan is dat vaak ook zo! Bij betrouwbare banken en kredietverstrekkers zul je nooit geld hoeven te betalen zodat je een lening kan afsluiten…

Leen geld via een betrouwbare partij

Controleer altijd met wat voor kredietverstrekker je te maken hebt alvorens je een lening afsluit. Controleer bijvoorbeeld of ze ingeschreven staan bij de AFM en het BKR. Checken of een bemiddelaar of bank een AFM vergunning heeft doe je gewoon via de website van de AFM (afm.nl). Betaal dus nooit voor bemiddeling of advies en betaal geen afsluitkosten. Iedere bemiddelaar/adviseur zal namelijk betaald worden door de bank of kredietverstrekker. De AFM deelt torenhoge boetes uit aan partijen die toch extra kosten in rekening brengen bij de consument.

Betrouwbare aanbieders van leningen vinden

Het is niet moeilijk om een betrouwbare aanbieder te vinden bij wie je een lening op afbetaling kunt afsluiten. Kijk bijvoorbeeld op de website van Independer. Op die website staat een overzicht met alle betrouwbare aanbieders van leningen in Nederland.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!