geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Bkr lening

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

U wilt graag een lening, maar u bent ook negatief geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie in Tiel? Steeds meer mensen lopen tegen dit probleem aan. Sinds de crisis zijn de negatieve aanmeldingen bij het BKR enorm verhoogt waardoor steeds minder mensen een lening kunnen krijgen.

Het probleem treft zowel zakelijke als particuliere klanten en het begint dan ook eigenlijk wel tijd te worden dat ondanks een negatieve BKR het toch mogelijk is om een lening af te sluiten. Gelukkig zijn er dan vandaag de dag ook een aantal mogelijkheden om ondanks het BKR toch een lening te kunnen afsluiten.

De meest bekende manier van lenen met een negatieve BKR is de minilening, gevolgd door het minikrediet. Deze twee leenvormen worden allebei aangeboden door voornamelijk online geldverstrekkers, en geven mensen met een negatieve BKR de mogelijkheid om toch snel te kunnen lenen.

Hoe werkt een BKR lening?

Lenen met een negatieve BKR registratie was voorheen behoorlijk lastig, maar is steeds makkelijker geworden door aanbieders die leningen verstrekken zonder BKR toetsing. Of u dus wel of niet negatief geregistreerd staat bij het BKR, u kunt op deze manier altijd lenen. Natuurlijk wel mits u aan de overige voorwaarden voldoet.

Overige voorwaarden negatieve BKR lening

Ondanks dat er bij dit soort leningen geen toetsing wordt gedaan, willen de geldverstrekkers natuurlijk wel het risico tot in de minimum beperken. Dit doen zij op dezelfde manier als andere aanbieders door het gewenste leenbedrag tegenover uw maandlasten en inkomsten te zetten. Door dit te doen kunnen de aanbieders een inschatting maken of u het geleende bedrag wel kunt terugbetalen.

Een andere manier die ze gebruiken om zich in te dekken is de looptijd van de leningen. De looptijd van minileningen en minikredieten is namelijk zeer laag en bedraagt gemiddeld zo’n 30 dagen. Dit wil zeggen dat u geld kunt lenen, maar het geleende geld wel binnen 30 dagen zult moeten terugbetalen.

Kleine leningen

Zowel een voordeel als een nadeel is dat minikredieten en minileningen altijd vrij kleine leningen zijn, met een uiterst bedrag van €1500. U heeft dus wel de mogelijkheid om een lening te krijgen, maar deze is zeer laag en moet binnen korte tijd terugbetaald worden. Wanneer u een klein bedrag nodig heeft is zo’n lening natuurlijk perfect, maar wanneer u meer geld nodig heeft dan zijn er op dit gebied helaas weinig overige mogelijkheden.

Lenen met negatieve BKR vaak hoge rentes

Wanneer u negatief geregistreerd staat bij het BKR, dan is het natuurlijk fijn dat u de mogelijkheid alsnog heeft om een lening aan te gaan. Het geld staat binnen korte tijd op de rekening en u kunt er dus snel over beschikken, alleen dit heeft helaas ook nog een nadeel en dat is de rente.

De rente van dit soort leningen is namelijk vaak aanzienlijk hoger dan de rente bij normale leningen via de bank. Daar de rente bij de bank op dit moment maximaal 14.50% bedraagt, is dit met een minilening in sommige gevallen wel zo’n 22%. Lenen op deze manier is dus een stuk duurder!

Overweegt u een lening met een negatieve BKR? Informeer dan goed over de mogelijkheden, en denk goed na of u het geld echt wel zo dringend en direct nodig heeft. Wees er ook altijd zeker van dat u de lening ook daadwerkelijk binnen de vastgestelde periode kunt terugbetalen

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!