geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

BKR verwijderen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wil je maar al te graag je BKR-codering laten verwijderen? Omdat je zeker weet dat je deze bijvoorbeeld onterecht hebt gekregen of vanwege een onbenullige, persoonlijke fout maar heeft dit immense gevolgen voor jou? Bepaalde websites/bedrijven beweren dat ze voor jou dit wel even kunnen oplossen. Ze kunnen je BKR verwijderen. Meestal kost dit nogal wat geld. Het is niet verstandig om hierop in te gaan, want ze doen niets meer dan gewoon de regels van het BKR nagaan en kijken of alles wel volgens de wet is verlopen. Dit kun je ook zelf doen. Gewoon de regeltjes van de instantie (BKR) controleren en checken of ze hun eigen procedure correct hebben opgevolgd. Is dat niet het geval, dan kan een codering als onwettig worden beschouwd en kun  je naar de geschillencommissie stappen.

Schakel wél een specialist in

Ben je er eenmaal achtergekomen dat de codering die men je heeft gegeven niet terecht is? Schakel dan wel voor de zekerheid een jurist in, om zodoende 100% zekerheid te hebben. Mocht dit te duur zijn, vraag dan bijvoorbeeld je boekhouder om even te kijken. Je moet namelijk, maak je uiteindelijk bezwaar bij het BKR, wel goed kunnen aangeven welke procedure niet correct is opgevolgd. Een jurist kan dit goed onderbouwen, zodat je sterker staat. De jurist zal uiteraard ook nagaan of de krediet verstrekkende partij wel de regels goed heeft toegepast.

Kun je zelf je BKR verwijderen?

Het is niet onmogelijk om zelf je BKR te verwijderen. Wel moet je dan, zoals we in het bovenstaande gedeelte al schreven, goed weten welke regels het BKR volgt om een BKR-codering te kunnen geven. Elke kredietverstrekkende partij moet namelijk bepaalde procedures doorlopen, alvorens ze een codering kunnen verstrekken. Wanneer je gegronde redenen hebt om bezwaar aan te tekenen, kun je naar de geschillencommissie van het BKR stappen. Eens in de zoveel weken komen de leden van de commissie samen en behandelen ze alle inzendingen.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!