geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Checklijst veilig en verantwoord geld lenen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Veilig en verantwoord lenen is geen vanzelfsprekendheid. Terwijl u natuurlijk wél met verstand geld moet lenen. Alleen zijn er zoveel zaken waarmee u rekening moet houden bij het afsluiten van een lening, dat de kans bestaat dat u iets over het hoofd ziet. Daarnaast zijn er heel veel mogelijkheden om te besparen op bepaalde kosten. Alleen moet u zich daar bewust van zijn. Wij staan u op deze pagina bij met enkele belangrijke zaken die u vooral moet weten voordat u een lening afsluit. Houd u deze checklijst dus vooral bij de hand.

Blijf uzelf kritische vragen stellen

Een lening afsluiten moet u nooit doen zonder uzelf eerst enkele kritische vragen te stellen. Heeft u bijvoorbeeld die nieuwe koelkast, wasmachine of auto echt nodig? Is uw woning echt aan een verbouwing toe? Kunt u maandelijks voldoende geld reserveren voor de aflossing van uw lening? Hoe staat het met de zekerheid van uw inkomen, is die gegarandeerd? Als u geen geld kunt sparen dan kunt u ook uw lening niet terugbetalen.

Het soort contract

Een vaste baan hebben is misschien niet meer echt van deze tijd. Als u wel een vaste baan heeft, dan is dat een voordeel. U heeft dan namelijk de zekerheid dat u de lasten kunt dragen en de lening kunt aflossen. Met een tijdelijk contract kunt u het beste geen geld lenen.

Lening afbetalen of oversluiten

Betaal altijd eerst uw huidige lening af voordat u een nieuwe lening aanvraagt. Een andere mogelijkheid is om uw huidige geldlening af te betalen met een grotere lening tegen een lagere rente. Zo kunt u geld besparen. Ga wel na of u boetevrij uw huidige lening versneld mag aflossen.

Let op de voorwaarden

Ga na of u versneld en boetevrij mag aflossen. Bekijk ook of u verplicht bent een overlijdensrisicoverzekering bij uw lening af te sluiten. Dit maakt een lening vaak veel duurder en is lang niet altijd nodig.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Kies voor een persoonlijke lening indien u een eenmalige, grotere uitgave moet doen. Een doorlopend krediet sluit u af als u geld achter de hand wilt hebben of de exacte kosten voor een leendoel niet goed kunt inschatten.

Rente vergelijken

Vergelijk altijd de rentetarieven van meerdere aanbieders met elkaar. Lenen bij banken is vaak duurder dan via kredietverstrekkers die zich hebben gespecialiseerd in consumptieve kredieten zoals het doorlopend krediet en de persoonlijke lening.

Kies de beste looptijd

Probeer altijd de looptijd van de lening af te stemmen op de economische levensduur van het object.

Fiscale voordelen

In bepaalde gevallen zijn de rentes van leningen aftrekbaar van de belasting. Bijvoorbeeld wanneer u een persoonlijke lening gebruikt voor de verbouwing van uw woning. Dat kan wellicht voor u extra kansen scheppen.

U zit niet vast aan het contract

Wat veel mensen niet weten is dat zij nooit vastzitten aan een contract. Na ondertekening van een leenovereenkomst krijgt u namelijk 14 dagen standaard bedenktijd.

Reviews

Belangrijk is het ook om te achterhalen hoe een bank of kredietverstrekker bekend staat. Lees op het internet reviews van mensen die geld hebben geleend bij een bepaalde instantie.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!