geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Contactloos betalen met pinpas en creditcard aan opmars bezig

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Steeds vaker maken Nederlanders maar ook Europeanen gebruik van het zogenoemde, nieuwe ‘contactloos betalen’. Dit met zowel de pinpas als creditcard. Dit meldde de grote creditcardmaatschappij Visa onlangs. Alleen al in de voorbij twaalf maanden werden er al ruim een miljard van dit soort betalingen gedaan. Consumenten deden in totaal zo’n 12,5 miljard aan uitgaven met contactloos betalen. Alleen al in de maand maart van dit jaar, werd een verdubbeling gesignaleerd. Zijn Nederlanders klaar voor contactloos betalen? Het heeft er alle schijn van.

Wat is contactloos betalen?

De meeste banken zijn al begonnen met het vervangen van oude bankpassen. Met de nieuwe bankpassen kan je straks contactloos betalen. Je betaalt kleine bedragen (meestal tot €25) zonder dat je daarvoor een pincode hoeft in te voeren. Betalingen kan je zodoende razendsnel doen. Je houdt de bankpas gewoon tegen een betaalautomaat aan. De nieuwere passen zijn al automatisch op contactloos betalen ingesteld. Je hoeft zelf geen aanvraag te doen of wijzigingen door te geven. Alle betalingen die je doet worden meteen van je rekening afgeschreven. Je kunt dagelijks tot maximaal twee keer contactloos betalen. Daarna moet je weer je pincode gebruiken om een betaling te kunnen doen. Overigens werkt de pas via een z.g. ‘nfc-chip’. Deze communiceert met de betaalautomaat.

Engeland is koploper als het gaat om contactloze betalingen

In Engeland zijn ongeveer 50 miljoen bankpassen in bezit van consumenten. Dit zijn voor het overgrote deel Visa-kaarten. Spanje daarentegen loopt weer voorop als het gaat om het aantal betaalautomaten waarmee contactloos kan worden betaald. Nederlanders pinden 8,3 miljoen maal zonder een pincode in te voeren.

ABN Amro vervangt nog dit jaar bijna 2,5 miljoen passen

De ABN Amro zet vaart achter deze nieuwe ontwikkeling. De bank wil namelijk dit jaar nog zo’n 2,4 miljoen passen voor bankpassen vervangen waarmee contactloos betalen mogelijk is. Daarmee wil de bank alle klanten voor het einde van dit jaar van de nieuwe pas voorzien. ABN Amro ziet nu al een verdubbeling van het aantal betalingen die via de mogelijkheid tot contactloos betalen wordt afgehandeld.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!