geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

Criminelen die actief zijn op de kredietmarkt. Betaal een lening nooit vooruit!

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 12 augustus!
Deze informatie delen met anderen

17 mei 2022

Je hebt geld nodig en ziet op internet een mooi aanbod van een kredietverstrekker. Snel geld en geen BKR sleutel! Laat zulke advertenties alarmbellen rinkelen. U heeft waarschijnlijk te maken met een oplichter. Leen alleen geld bij een betrouwbare kredietverstrekker en neem contact op met Lening.com.

Wie in Nederland consumptief krediet wil verstrekken, moet een vergunning hebben van de Autoriteit Financiële Markten (AFM). Als aanbieder moet u voldoen aan strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid, competentie en integriteit. Uw diensten moeten ook zorgvuldig zijn en u mag niet meer vragen dan de maximale kosten. Deze strenge regels kunnen ertoe leiden dat je geen lening kunt afsluiten bij een bekende kredietverstrekker. En dan zoek je een partij die je geld wil lenen.

administratieve lasten

Helaas is de kans groot dat je op de Nederlandse kredietmarkt in handen komt van cybercriminelen die vanuit het buitenland opereren. Ze beloven je geld te lenen, bijvoorbeeld tegen een gunstige rente of zonder overleg met het BKR. Maar eerst moet u administratiekosten, aanvraagkosten of een verzekeringspremie betalen. Op dit punt moeten uw vermoedens worden gewekt. Een adviseur mag voor het afsluiten van een persoonlijke lening of een creditcard geen kosten in rekening brengen. Wat erger is, is dat u na uw betaling niets hoort en ook geen krediet ontvangt. Of je krijgt een bericht dat de aanvraag is afgewezen. Je bent het geld kwijt dat je hebt betaald.

garantie of boete

Het komt ook voor dat je geld moet betalen voor de “garantie”. Dat is een relatief hoog bedrag bovenop de rente. In Nederland geldt echter een maximale vergoeding van 10 procent voor consumptief krediet, ook als de kredietverstrekker in het buitenland is gevestigd. Als er al een borgstelling vereist is, moet dit bedrag binnen deze 10 procent liggen. Soms vragen buitenlandse leveranciers een garantie van iemand anders. De documenten moeten dan binnen een bepaalde termijn worden ingediend. Als dit niet (tijdig) mogelijk is, krijgt u een boete. Een dergelijke boete valt niet onder de maximale leenvergoeding en kan oplopen tot meer dan de helft van het leenbedrag.

Blijf in de problemen

Al deze zogenaamde kredietverstrekkers lossen uw financiële problemen niet op. Integendeel, je raakt verder in de ellende omdat je geld betaalt maar niets krijgt. De AFM waarschuwt regelmatig voor frauduleuze praktijken. Het advies van de AFM is dan ook glashelder: betaal nooit vooruit op een lening! En controleer altijd of u te maken heeft met een betrouwbare kredietverstrekker die een vergunning heeft van de AFM.

Betrouwbare kredietverstrekkers

Sluit alleen een lening af bij een betrouwbare kredietverstrekker die verantwoord krediet verstrekt. Lening.com werkt alleen met kredietverstrekkers die een vergunning hebben van de AFM, informeren bij de Krediet Registratie Autoriteit (BKR) en verstrekken leningen volgens strikte leennormen. Dat is niet zonder reden. Als u te veel geld leent, kunt u in ernstige problemen komen. Dat willen we altijd voorkomen.

Een offerte aanvragen

Wilt u weten voor welk leenbedrag u in aanmerking kunt komen en wat u maandelijks betaalt? Vraag een offerte aan bij Lening.com. Wij adviseren u kosteloos en brengen geen kosten in rekening voor het afsluiten van de lening. Heeft u financiële problemen? Probeer het in dit geval niet op te lossen met een nieuwe lening, maar klop bijvoorbeeld bij de gemeente aan voor schuldenhulp.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!