geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

De drie pijlers van een goed pensioen

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Het is slim om voor je oude dag een goed pensioen te hebben. De laatste jaren zijn er verschillende zaken veranderd. Zo is de pensioengerechtigde leeftijd omhoog gegaan naar 67 jaar en misschien wordt dit in de toekomst nog wel 70 jaar. Het is natuurlijk goed om te weten, dat de overheid voor je zorgt als je deze leeftijd bereikt. Het is echter ook slim om zelf de zaken goed te regelen. Denk hierbij aan het opzij zetten van geld op je eigen spaarrekening. Er is echter nog meer wat je kunt doen.

Een goed pensioen regelen

Naast de AOW van de overheid zijn er nog twee pijlers waarmee je voor een goed pensioen kunt zorgen. Ten eerste is dat het pensioenfonds waarin je kunt sparen via je werkgever. Daarnaast kun je ook zelf verschillende spaarplannen en verzekeringen afsluiten. Het is belangrijk om te kiezen voor een goede combinatie van alle drie de pilaren. De AOW, het pensioen via je werk en ook je eigen spaarplannen en rekeningen.

Het begint bij een goed advies

Het is slim om te kiezen voor een goed gesprek met een pensioenadviseur. Hij kan alle verschillende mogelijkheden voor je bekijken. Ook kan hij uitrekenen of je een pensioen gat hebt en of je dit pensioen ook kunt opvullen. Door naar de verschillende mogelijkheden te kijken is het mogelijk om je pensioen helemaal af te stemmen op je wensen. De pensioenadviseur kan voor je uitrekenen welke fiscale mogelijkheden er zijn om het sparen voor je pensioen nog aantrekkelijker te maken.

Begin nu te sparen voor een goed later!

Het is belangrijk om te kijken naar wat er allemaal mogelijk is op het gebied van je pensioen. Door nu slim te sparen kun je later ook daadwerkelijk met pensioen. Ook zal je minder afhankelijk worden van de overheid. Je kunt er voor kiezen om nu bijvoorbeeld een huis te kopen en om dit door de jaren heen af te lossen. Hierdoor zal je later geen huur meer hoeven te betalen of hypotheek voor je huis. Het is dan ook gemakkelijker om met minder geld rond te komen als je met pensioen gaat.

 

 

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!