geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

De nieuwe hypotheekregels

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

De laatste jaren zijn de regels voor het verstrekken van hypotheken op de schop gegaan. Banken zijn strenger geworden en ook de overheid heeft zich bemoeid met de wereld van hypotheken. Denk hierbij aan de limiet van de maximale hypotheek. Voorheen was dit maximaal 125 procent in Nederland ten opzichte van de executiewaarde. Er waren zelfs banken welke nog hoger gingen. Nu is dit percentage teruggebracht tot 105 procent van de waarde van de woning. Hiermee kan men de woning aankopen en vervolgens een deel van de kosten koper betalen. Ook de belastingaftrek is gewijzigd.

Een verandering van het fiscale voordeel van een eigen woning

Op basis van een annuïteiten hypotheek wordt ook de fiscale aftrekbaarheid van de hypotheekrente bepaald. Waar men voorheen jaar op jaar maximaal de hypotheekrente kon aftrekken is dit nu veranderd en wordt de aftrekbaarheid dus ieder jaar verlaagd. Het is goed om hier op te letten.
Het is ook een van de redenen waarom de annuïteitenhypotheek zo populair is geworden.

Een andere beloning voor de adviseur

Een belangrijke wijziging is ook de beloning van de adviseur. Een adviseur kreeg eerst altijd een beloning van de verzekeraars en de banken of geldverstrekkers. Sinds 2013 is dit niet meer mogelijk. Sinds 2013 moeten de adviseurs betaald worden door de klant. Natuurlijk is dit veel logischer. De andere situatie had veel weg van belangenverstrengeling. Het is daarom goed, dat dit veranderd is.

De toekomst

Natuurlijk zal er in de toekomst nog veel meer gaan veranderen. Het is daarom belangrijk om gebruik te maken van de mogelijkheden van dit moment. Kies voor een goede hypotheek welke past bij je woning. Kies ook voor een advies van een goede hypotheekadviseur of financieel adviseur. Zo kun je een hypotheek afsluiten welke gericht is op jouw toekomst.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!