geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Debitcard

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wat is een debitcard? Debitcards zijn eigenlijk gewoon oplaadbare creditcards en deze kan iedereen aanvragen, particulieren maar ook bedrijven. Deze kaarten zijn echter vooral in trek bij ZZP’ers, aangezien deze groep normaal gesproken niet in aanmerking komt voor creditcards. Een Debitcard kan dus vrijwel iedereen aanvragen. Je moet echter wel minimaal 18 jaar oud zijn. De aanbieders letten echter niet op de hoogte van het inkomen en tevens toetst men je niet bij het BKR. Debitcards worden geaccepteerd door vrijwel alle bedrijven wereldwijd. De kaart wordt dan ook gezien als een geldig betaalmiddel. Een debitcard noemt men ook wel gewoon een prepaid creditcard. Je kunt met dit betaalmiddel vrijwel alles wat je ook met creditcards kan doen. Zo kan je online betalingen doen maar ook alle andere soorten betalingen zoals pinbetalingen.

Hoe werkt de debitcard?

Een kenmerk van dit betaalmiddel is dat je de kaart altijd zelf moet opladen met geld. Pas dan kan je er betalingen mee doen. Het geld laat je vanaf je eigen bank storten naar de kaart. Vanaf dat moment kan je wereldwijd op een handige en veilige manier betalen en online aankopen doen. Debitcards hebben veel voordelen. Die bespreken we met jou hieronder.

Voordelen debitcards

Wil je kunnen betalen met een debitcard? De kaarten zal je dan vooraf zelf moeten opladen met geld. Een voordeel daarvan is dat je als gebruiker vele malen bewuster met het geld omgaat. Creditcards zijn natuurlijk handige betaalmiddelen maar het nadeel van dit soort kaarten is dat je sneller verleid wordt om geld uit te geven wat je niet hebt. Daarnaast is het met creditkaarten minder gemakkelijk om de uitgaven overzichtelijk te houden. Het voordeel van debitkaarten is dat je gewoon niet meer geld uitgeeft dan je hebt! Zo kom je nooit in de schulden maar kan je wel gemakkelijker en veilig je aankopen doen. Onderzoeken tonen aan dat mensen steeds vaker gebruik maken van debitcards en stoppen met creditcards. Dat is niet voor niets. Voor het gemak zetten we de voordelen van debitcards voor je op een rij:

 • Als gebruiker van deze kaarten krijg je veel meer overzicht in je uitgaven. Je steekt je niet in de schulden maar geeft alleen je eigen geld uit.
 • Je kan je aankopen zowel offline als online doen.
 • Debitcards worden geaccepteerd als wettig betaalmiddel wereldwijd en in vrijwel alle landen.
 • Een groot voordeel is dat jij je nooit in de schulden steekt.
 • Wist je dat pintransacties met de debitcard doen voordeliger is dan met een creditcard?
 • Je kan niet rood staan.
 • Het is een zeer veilig betaalmiddel.

Welke mogelijkheden heeft een debitcard?

De wijze waarop mensen betalen wordt steeds veiliger. Dit dankzij onder andere de stijgende populariteit van betaaldiensten zoals PayPal maar ook de debitcard. Ook zijn deze kaarten enorm handig aangezien je kleine betalingen razendsnel kan doen en bovenal overal kan betalen, zonder dat je cash geld bij je hebt. Met de prepaid creditcard kan je o.a. deze betalingen doen:

 • Hotels boeken en ook vliegtickets betalen
 • Online shoppen in webwinkels
 • Offline betalingen doen zoals in het restaurant
 • Apps aanschaffen
 • Films en games bestellen
 • Je inschrijven voor een lidmaatschap op een datingsite
 • En ga zo maar door, de mogelijkheden zijn oneindig!

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!