geld lenen kost geld

Over ons

Geopend

DEFAM stopt doorlopende leningen

Bereken de lening die bij jouw past

Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

geld lenen vandaag vrijdag 12 augustus!
Deze informatie delen met anderen

8 juli 2022

Doorlopend Krediet is al enige tijd op zijn retour. Deze vorm van krediet wordt als risicovol beschouwd en was voor veel aanbieders de reden om het product uit de schappen te halen. DEFAM heeft nu ook besloten het doorlopend krediet stop te zetten. Wat betekent dat voor jou?

Een doorlopend krediet is een flexibele kredietvorm waarmee u onbeperkt geld kunt opnemen tot een bepaalde kredietlimiet. U kunt de afgeloste bedragen ook opnemen. Het grote voordeel is dat u altijd een financiële reserve heeft. Maar de verleiding is groot om gebruik te maken van de mogelijkheid om steeds weer te lenen. Hierdoor wordt het lastig om van de lening af te komen en kun je op den duur in financiële problemen komen.

DEFAM streeft naar financiële gezondheid

Vanwege dit risico op blijvende schulden zijn de regels voor doorlopend krediet al aangepast. De maximale looptijd is teruggebracht tot 15 jaar. Maar veel kredietverstrekkers hebben hun producten verder aangepast door opnamemogelijkheden verder te beperken. En veel providers hebben besloten om geen doorlopend krediet meer aan te bieden. Er zijn momenteel nog maar een paar kredietverstrekkers bij wie je deze vorm van krediet kunt afsluiten. Een daarvan is DEFAM. Maar DEFAM stopt nu ook. De doorlopende kredietovereenkomsten van bestaande klanten worden per 1 januari 2023 beëindigd. DEFAM vindt het product niet langer in lijn met hun doel om klanten financieel gezond te houden.

Geld opnemen tot 1 januari 2023

Heeft u een doorlopend krediet bij DEFAM? Dan kun je er tot 1 januari 2023 gebruik van maken. DEFAM kan echter, net als voorheen, aanvullende informatie opvragen en bijgevolg het betalingsverzoek afwijzen. Vanaf 1 januari 2023 kunt u geen geld meer opnemen. Vanaf deze datum betaalt u het doorlopend krediet geleidelijk volledig af. U blijft het afgesproken maandbedrag betalen. De rente is nu variabel en blijft dat ook na 1 januari 2023. En als u klaar bent met aflossen, wordt de lening uitgeschreven bij het kredietregistratiebureau (BKR) in Tiel. Heeft u vragen over uw DEFAM Doorlopend Krediet dat u bij ons heeft afgesloten? Gelieve ons te contacteren.

Vraag Lening.com om een ​​passend alternatief

Het stopzetten van uw DEFAM Doorlopend Krediet kan voor u minder aantrekkelijke gevolgen hebben. U loopt het voordeel mis om geld op te nemen op een moment dat het u uitkomt. En je houdt een variabele rente aan, waardoor je lasten alleen maar omhoog kunnen gaan. Wilt u toch een lening die flexibel is en u enkele op tijd gebaseerde opnamemogelijkheden biedt? Of vind je aflossen goed, maar kies je toch liever voor een persoonlijke lening met een vast tarief? Zet dan uw DEFAM Doorlopend Krediet om. Bij Lening.com gaan we graag op zoek naar een alternatief dat goed aansluit bij uw wensen en mogelijkheden. Wist je dat er zelfs een flexibele lening is met een vaste rente: Qander’s Flex en Zeker lening

Vraag een offerte aan bij Lening.com

Vraagt ​​u een offerte aan bij Lening.com, dan ontvangt u binnen 24 uur een offerte. Wij werken met veel verschillende aanbieders en vinden daardoor altijd de lening die het beste bij jou past. Goede voorwaarden en een lage rente zijn onze uitgangspunten. Om er zeker van te zijn dat de lening bij je past, bellen we je altijd voor een persoonlijk gesprek. Alleen als u volledig akkoord gaat met het aanbod, sluiten wij de lening kosteloos voor u af. Het geld kan dan binnen 2 dagen op uw rekening staan.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen

Onderwerpen op de pagina

Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!