geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Doorlopend krediet met aflossing

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Doorlopend krediet met aflossing

In de praktijk krijgen we regelmatig de vraag over de maandtermijn van het doorlopend krediet. Het is dan veelal de vraag of het maandtermijn met, of zonder aflossing is. U moet immers toch weten wat u betaald, en waarvoor. Bij de meeste kredieten betaald u overigens altijd rente én aflossing. Er zijn bijzonder weinig kredietvormen waarbij u alleen rente betaald. In het verleden was dat wel anders, toen werden er voornamelijk leningen zonder aflossingen verstrekt. De problemen werden destijds alleen maar groter. Bij geldbehoefte konden er veelal geen opnames uit de lening gedaan worden, maar moest men de bestaande lening verder verhogen.
Hierdoor werd het steeds duidelijker dat een doorlopend krediet met aflossing voor de consument wel duurder is in de maandtermijn, maar ook veel voordelen heeft. Het afbouwen van een lening is in de meeste gevallen beter dan het alleen maar betalen van de rente.

Vormen van Doorlopend krediet met aflossing

doorlopend krediet met aflossingEr zijn diverse vormen van doorlopend krediet met aflossing. Eigenlijk zijn nagenoeg alle doorlopende krediet met aflossing, er is nog maar één uitzondering op, en dat is het WOZ krediet. Dit is een doorlopend krediet dat ook zonder aflossing verkrijgbaar is. In alle andere gevallen van het doorlopend krediet, krijgt u altijd een doorlopend krediet met aflossing.
U betaald een vastgesteld percentage van uw kredietlimiet. Dit kan 1% zijn, maar ook 1,5% of 2% en zelfs meer.
Welk deel van uw maandtermijn rente is, en welk deel aflossing hangt af van het uitstaande saldo van uw krediet. Des te meer u nog moet terugbetalen aan uw lening, daarom is een lening met aflossing in veel gevallen een goedkopere oplossing.

Doorlopend krediet zonder aflossing

De enige optie die er nog is voor een doorlopend krediet zonder aflossing, is een WOZ krediet. Om dit krediet af te kunnen sluiten dient u uiteraard minimaal in het bezit te zijn van een koopwoning. Daarnaast moet de WOZ waarde hoger zijn, of minimaal gelijk zijn aan de hoogte van uw hypothecaire inschrijving + het nieuw af te sluiten kredietlimiet.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!