geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Doorlopend krediet online afsluiten

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Wat is een doorlopend krediet? ’t Doorlopend krediet is een leenvorm die in Nederland behoort tot de meest afgesloten kredieten en is erg populair.

Een belangrijk kenmerk van dit consumptieve krediet is vooral de vrijheid die leners krijgen. Zo wordt er geen looptijd afgesproken en heeft de geldlener de mogelijkheid dit krediet te gebruiken voor alerlei doeleinden. Je kan het doorlopend krediet herkennen aan de onderstaande kenmerken.

  • Het doorlopend krediet heeft een variabele looptijd. Je kan oneindig lang gebruik maken van deze lening.
  • De rente is altijd variabel. Dit wil zeggen dat deze kan verschillen en niet vaststaat.
  • Je mag als geldlener altijd boetevrij aflossen.
  • Bij de meeste kredietverstrekkers kan je maximaal tot 75.000 euro lenen maar bij de meesten minder dan dat.

Waarvoor het doorlopend krediet gebruiken?

Uiteraard leent niemand zomaar geld. Als je over veel spaargeld beschikt is het bijvoorbeeld zeer onverstandig om een lening af te sluiten. Jouw kredietaanvraag wordt door de aanbieder onder meer aanvaart of juist afgewezen aan de hand van het bestedingsdoel dat je opgeeft. Je kan dus niet zomaar een doorlopend krediet gebruiken voor iedere soort besteding. Het moet een belangrijk doel voor ogen hebben en de besteding moet een waarde vertegenwoordigen. Zo kun je geen krediet afsluiten voor een vakantie of iets in die trend. Het doorlopend krediet kan je o.m. voor onderstaande zaken inzetten. Het zijn maar enkele voorbeelden. In werkelijkheid zijn er meer bestedingsdoelen te verzinnen:

  • Dit krediet kan je bijvoorbeeld gebruiken om een verbouwing van een woning te realiseren of deze op te knappen. Ook geschikt voor producten die uw woning duurzamer maken.
  • Je kan altijd geld opnemen wanneer je wilt. Daarom wordt deze leenvorm ook wel aangevraagd om huishoudelijke aanbestedingen mee te doen, zoals de aanschaf van een nieuwe wasmachine of CV- ketel.
  • Het doorlopend krediet kan je gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe auto, al is de persoonlijke lening daarvoor geschikter.

Doorlopend krediet kent geen looptijd

We informeerden je hiervoor al even over de looptijd van het doorlopend krediet: Dit krediet kent namelijk geen vaste looptijd. Mensen die gebruik maken van een dergelijk krediet hebben altijd de vrijheid om afgeloste gedeelten op een later moment weer op te nemen. Zelfs wanneer de gehele schuld is afgelost. Een doorlopend krediet blijft in principe altijd staan. Natuurlijk kan je, indien de schuld is afgelost, het krediet laten verwijderen. Maar de meesten kiezen ervoor om dit krediet aan te houden, zodat ze altijd geld achter de hand hebben voor het geval ze dit nodig hebben. De kosten van een doorlopend krediet liggen wel hoger dan bij leningen met een vaste looptijd. Je betaalt overigens alleen rente over dat gedeelte dat je hebt opgenomen.

Wat zijn de totale kosten van een doorlopend krediet?

De rente van dit krediet is variabel. Net zoals de looptijd dat ook is. Maar natuurlijk start je een dergelijk krediet altijd met het rentetarief waarmee de aanbieder adverteert. De hoogte van de rente kan tijdens de looptijd veranderen. Dit gebeurt meestal ieder half jaar. Meestal adverteert de kredietverstrekker met een redelijk laag rentetarief en wordt dit later naar boven bijgesteld. We raden je aan om, indien de rente gunstig is, zo mogelijk extra geld maandelijks af te lossen. Je betaalt immers minder rente en kunt zodoende extra aflossen. Je betaalt altijd rente over dat geld dat je hebt opgenomen. Je betaalt dus nooit rente over het gehele bedrag dat je zou kunnen opnemen maar alleen over dat deel dat je opneemt. Bij de meeste doorlopende kredieten bestaat de aflossing uit het bedrag dat je hebt opgenomen en de rente. Extra kosten zoals advieskosten en afsluitkosten worden door aanbieders meestal niet gerekend.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!