geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Dubbele maandlasten

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Bij de aankoop van een nieuwe woning moet je vaak je bestaande woning eerst verkopen. In de huidige markt kan dit nog wel eens lastig zijn en erg lang duren.

Als je een nieuwe woning koopt zonder dat je de oude woning hebt verkocht, kun je te maken krijgen met een overbruggingskrediet en een dubbele hypotheek. Dit resulteert in dubbele maandlasten en waarschijnlijk veel kopzorgen. Iets waar eigenlijk niemand op zit te wachten.

Aankoop of verkoop

De macht om de prijs te bepalen in een verkopersmarkt ligt uiteraard bij de verkopers. In deze markt staan woningen niet lang te koop en de prijzen zitten aan de bovenkant van het redelijke. In een kopersmarkt gebeurt het tegenover gestelde, en ligt de macht dus bij de kopers. Op dit moment dalen de huizenprijzen nog steeds. De verwachting voor 2013 is dat de huizenprijzen nog eens dalen met zo’n 7%.

Kopersmarkt

Als de koper voordeel ondervindt van de staat waarin de markt verkeert, is er sprake van een kopersmarkt. Dit is op dit moment met de huidige kredietcrisis het geval. Als je eerst een ander huis koopt, moet je het oude huis nog verkopen. Je loopt nu het gevaar om dubbele woonlasten voor een lange periode te betalen als het huis niet snel verkoopt. In deze staat van de markt is er een redelijke kans dat je de oude woning niet op korte termijn verkoopt tegen een wenselijke prijs.

Overbruggen

Voor een korte periode zijn dubbele maandlasten niet zo’n groot probleem. Je kan zelfs in een situatie terecht komen dat je zeer hoge hypotheeklasten hebt doordat je drie verschillende hypotheken hebt lopen. Je hypotheek voor de te koop staande oude woning, een overbruggingskrediet voor de overwaarde uit je oude woning die je gaat investeren in je nieuwe woning en dan heb je nog de lasten van je nieuwe hypotheek voor de nieuwe woning. Beide woningen worden onder voorwaarden gezien als eigen woning, waardoor de rente fiscaal aftrekbaar is.

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!