geld lenen kost geld
Vul een bedrag in tussen de € 2.500,- en € 75.000,-
Bespaar € 775 per jaar!

Duitse hypotheek

Deze informatie delen met anderen
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Sinds een aantal jaren maken sommige Nederlanders gebruik van een Duitse hypotheek. Vaak zijn dit mensen die in de buurt wonen van de Duitse grens. Dit komt het meest voor bij mensen uit de provincie Limburg. Er zijn nog geen Duitse banken die een vestiging hebben in Nederland. Duitse banken hebben zich tot op heden nog niet specifiek gericht op Nederland. Dit komt tevens doordat AFM, een toezichthoudende instelling, hier strenge regels voor stelt.

Rente Duitse hypotheek

Echter zijn er dus wel banken die hypotheken verstrekken aan Nederlanders. Deze Nederlanders betalen dan ook stukken minder renten. Hierdoor hebben deze Nederlanders meer geld beschikbaar wat ze kunnen gebruiken om hun hypotheek af te lossen.  Voor een hypotheek met een looptijd van 20 jaar is de rente momenteel zo’n 5,2%. In Duitsland betaal je voor een soortgelijke hypotheek zo’n 3,2% rente. Hierdoor kan je dus jaarlijks flink van geld besparen.

Makkelijk Duitse hypotheek krijgen?

Helaas is het niet eenvoudig om een Duitse hypotheek te krijgen. De Duitse bank wil vaak eerst het huis bezichtigen. Ze nemen dus geen genoegen met een simpel taxatierapport. Tot slot moet je de Duitse taal goed beheersen in verband met Duitse contracten die je zult moeten ondertekenen.

 

Meer vragen over lenen?

Ik ben Pascal, mocht je toch nog meer willen weten over geld lenen dan beantwoord ik graag je vragen.

geld lenen
Bekijk je voordeel

Onderwerpen op de pagina

Geld lnnen lening.com logo
Wij helpen je graag

Waar kunnen we je mee helpen? Bel, mail of app ons gerust!

Consument
Zakelijk
Appen
Bespaar € 775 per jaar!

Door zelf eenvoudig te vergelijken kun je kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Uit ons onderzoek is gebleken dat de goedkoopste aanbieder € 775 per jaar goedkoper is!